Σοφία Ζαχαράκη στο topontiki.gr: Ζητάμε καθαρή εντολή για να αποτρέψουμε την ακυβερνησία και το χάος (Photos)

Την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων, αλλά και την αξιοπιστία της στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, καθώς και τη σαφή της πρόταση για τη νέα τετραετία, θεωρεί ως το βασικό πλεονέκτημα της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές η υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής,

Σοφία Ζαχαράκη.

Υπογραμμίζει, δε, την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και να υλοποιηθούν και οι νέες δεσμεύσεις του κόμματος, για καλύτερους μισθούς και πιο αποτελεσματικό Κράτος.

Όσο για το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού, η Σ. Ζαχαράκη εκφράζει την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη, από άποψη επισκεπτών και εσόδων, από την περσινή.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» των εθνικών εκλογών. Θα ήθελα, λοιπόν, να μου πείτε ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι θα καθορίσουν το αποτέλεσμά τους.

Αυτό που θα κρίνει τη μάχη, είναι οι προτεραιότητες που οι ίδιοι οι πολίτες θέτουν. Ανάπτυξη και οικονομική πρόοδος, με καλές δουλειές για όλους.

Ένα κράτος πιο κοντά στον πολίτη, που θα του παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, ειδικά στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Και μία Ελλάδα ισχυρή και ασφαλής, που προασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά της συμφέροντα, σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων προκλήσεων.

Και σε όλα αυτά, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής. Μαζί, αντιμετωπίσαμε τις μεγάλες κρίσεις του μεταναστευτικού, των τουρκικών απειλών, της πανδημίας, της ενέργειας, και του πληθωρισμού.

Και ταυτόχρονα, κάναμε πράξη όλες τις βασικές μας δεσμεύσεις: λιγότεροι φόροι και γραφειοκρατία, μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, φρούρηση των συνόρων έναντι κάθε απειλής.

Με αυτήν την αξιοπιστία κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια και τους ζητάμε τη νέα τετραετία να μας δώσουν, με την ψήφο τους, τη δύναμη να αγωνιστούμε για καλύτερους μισθούς, και ένα ακόμα καλύτερο κράτος.

Και για αυτό ζητούμε καθαρή λύση την Κυριακή. Ξεκάθαρη δηλαδή την εντολή να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά μπροστά. Και να μην επιτρέψουμε η πατρίδα να διολισθήσει στο παρελθόν, στην ακυβερνησία, στο χάος.

Ο εκπεφρασμένος στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Πόσο πιθανή θεωρείτε την εκπλήρωση αυτού του στόχου; Αλλά και τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει, αν δεν επιτευχθεί ακόμα και σε δεύτερες εκλογές;

Στην κάλπη κυρίαρχη είναι πάντα η βούληση του ελληνικού λαού, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Και τελικά, η βούληση του λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή, όποια και αν είναι αυτή.

Όμως, όπως σας είπα, έχουμε σαφή πρόταση για το τι είναι το βέλτιστο για τη χώρα. Δεν θεωρούμε ότι είναι λύση ούτε οι κυβερνήσεις Βαβέλ, ούτε βέβαια η συγκυβέρνηση των ηττημένων, ανοχής ή ειδικού σκοπού – έχουμε χάσει πλέον το λογαριασμό, με μία διαφορετική εκδοχή να προτείνεται από το ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα!

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να μπορεί να εφαρμόσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Να θεραπεύσει τις διαχρονικές παθογένειες του δημοσίου μέσω αυστηρής αξιολόγησης, να φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη ευημερία των πολιτών.

Να αυξήσει τα εισοδήματα, και να μειώσει κι άλλο φόρους και εισφορές – αντί να τις αυξήσει 20% όπως πρότεινε ο κ. Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Να εφαρμόσει πολιτικές ουσιαστικού κοινωνικού κράτους που εγγυάται την κοινωνική συνοχή, και όχι μια ιδεοληπτική ατζέντα που αντιλαμβάνεται τους πολίτες σε τάξεις και τις μεταξύ τους σχέσεις να στηρίζονται στην πάλη και την διχόνοια που πάντα θα ισχυροποιούν τον ισχυρότερο. Αυτή την τετραετία θέσαμε ήδη τα θεμέλια για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει.

Παρόλες τις αντιξοότητες, κάναμε πολλά βήματα μπροστά. Αυτά τα βήματα πρέπει με την ψήφο μας να περιφρουρήσουμε. Και να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μία ισχυρή κυβέρνηση χωρίς εκπτώσεις, για μία αυτοδύναμη πατρίδα.

Ποια εκτιμάτε ότι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στα τέσσερα χρόνια της θητείας της και ποια η πιο δύσκολη στιγμή που πέρασε;

Θα αδικούσα την συνολική προσπάθεια αν επέλεγα μόνο μία. Αλλά αν πρέπει να επιλέξω, θα ξεχώριζα το έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θωράκιση της χώρας και την αντοχή που είχαμε έναντι των πολλαπλών παγκόσμιων κρίσεων, – που γονάτισαν πολύ πιο ισχυρές χώρες από εμάς-, σε συνδυασμό με τα βήματα -σε πολλές περιπτώσεις άλματα- ανάπτυξης σε τόσα πεδία που έγιναν.

Από την ψηφιοποίηση του κράτους,  ως την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, τα ρεκόρ σε εξαγωγές και τουρισμό, την ανάδειξη της Ελλάδας στις ισχυρότερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια την αμυντική και διπλωματική θωράκιση της χώρας. 

Και σε ηθικό επίπεδο, το γεγονός ότι δεν επικαλεστήκαμε ποτέ τις κρίσεις ως δικαιολογία για να μην εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά το υλοποιήσαμε πιστοί στην κεντρική μας συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, για ελάφρυνση, ειδικά της μεσαίας τάξης, από φόρους και βάρη. 

Η πιο δύσκολη στιγμή, και σε προσωπικό επίπεδο για εμένα, ήταν αναντίρρητα τα Τέμπη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις -σε ένα τέτοιο μάλιστα τραγικό δυστύχημα- έναν δικό σου άνθρωπο.

Πόσο μάλλον για έναν γονέα που χάνει το παιδί του. Μπροστά στον ανείπωτο αυτόν πόνο, η Πολιτεία έχει συγκεκριμένο χρέος. Χρέος να στηρίξει, διαρκώς μάλιστα, τις οικογένειες των θυμάτων και τους επιζώντες.

Χρέος να ερευνήσει και να αποδώσει, μέσω της δικαιοσύνης, όλες τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Και χρέος να δημιουργήσει ένα σύστημα που, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, να προστατεύει ακόμη και έναντι τραγικών, έως και εγκληματικών ανθρωπίνων λαθών.

Ευθύνη μας είναι η συγγνώμη που ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για λογαριασμό  του συνολικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, vα μετουσιωθεί σε πράξη και αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό το “ποτέ ξανά” που  είπαμε όλοι, επιτέλους πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός έχει πει επανειλημμένα ότι η ακρίβεια αποτελεί το βασικό πρόβλημα των πολιτών σήμερα. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις εκφράζουν δυσφορία για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, θεωρώντας τα ως ανεπαρκή. Τι τους απαντάτε;

Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν διαθέτει μαγικό ραβδί για να λύσει το θέμα της ακρίβειας. Το πρόβλημα ξεπερνά δυστυχώς τα σύνορα της χώρας, σίγουρα όμως οι Έλληνες πολίτες είμαστε περισσότερο ευάλωτοι στην πληθωριστική κρίση που βάλλει ολόκληρο τον πλανήτη.

Γι’ αυτό και η αντιμετώπισή του αποτελεί για εμάς το βασικό στοίχημα του αμέσως επόμενου διαστήματος. Φυσικά, κάθε κυβέρνηση κρίνεται από τα μέτρα που έχει πάρει και το αποτέλεσμα αυτών. Και το αποτέλεσμα είναι πλέον μετρήσιμο.

Έχουμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ των 27, με ραγδαία αποκλιμάκωση. Υπερνικήσαμε τον πληθωρισμό στην ενέργεια, προστατεύοντας τους καταναλωτές και ήδη έχουμε στρέψει την προσπάθειά μας στον πληθωρισμό στα τρόφιμα, που μήνα με τον μήνα μειώνεται και αυτός.

Αυτό δεν ήρθε τυχαία. Έγινε με μία σειρά μέτρων που ξεκινούν από το καλάθι του νοικοκυριού και το market pass, και φτάνουν σε διαρθρωτικά μέτρα όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, την αύξηση των συντάξεων κατά 7,5% (πρώτη εδώ και μία δεκαετία), και τη συνεχή υπέρβαση των προβλέψεων για ανάπτυξη (διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης πέρσι, με πρόβλεψη για τριπλάσια φέτος).

Με συνεχή ρεκόρ στις εξαγωγές, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στον τουρισμό και την χώρα να κερδίζει βήμα βήμα το χαμένο έδαφος των περασμένων ετών σε αξιοπιστία και διεθνή αναγνώριση. Η προσπάθεια και η στήριξη θα συνεχιστούν.

Αρκεί από τις εκλογές να προκύψει καθαρή εντολή ώστε να συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπρος. Ακόμη πιο τολμηρά.

Είστε υφυπουργός Τουρισμού, σε έναν τομέα που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά για την Ελλάδα. Πού αποδίδετε την επιτυχημένη αυτή πορεία του ελληνικού τουρισμού;

Μέσα από μία συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου συνολικά, κερδήθηκε το εθνικό στοίχημα της δυναμικής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Το 2020 και 2021, σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στην επέλαση της πανδημίας.

Το 2022, φτάσαμε τα έσοδα της καλύτερής μας χρονιάς, του 2019 -και μάλιστα τα ξεπεράσαμε κατά πολύ στις τρεις μεγαλύτερες μας αγορές (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία). Και φέτος το 2023, έχουμε ξεκινήσει με αύξηση 80% στα έσοδα τους πρώτους δύο μήνες και 50% αύξηση αφίξεων στο τετράμηνο.

Οι δε αναζητήσεις των ελληνικών προορισμών και οι κρατήσεις, οι προγραμματισμένες πτήσεις και κρουαζιέρες, δείχνουν ότι πάμε για την καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών. 

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στο χαρτοφυλάκιό μου, είμαι υπερήφανη για το ότι καταφέραμε να αυξήσουμε την ορατότητα και συμμετοχή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ελληνικό τουριστικό προϊόν, με πολλές περισσότερες επιλογές.

Οι εναλλακτικές μορφές συνέβαλαν στην αύξηση της μέσης δαπάνης και των διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη, και είχαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της επέκτασης της σεζόν.

Και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, με το όραμά μας για έναν τουρισμό πιο ποιοτικό, ισόρροπο και βιώσιμο, έναν τουρισμό για όλο το χρόνο και όλη τη χώρα.

Υλοποιώντας το σχέδιό μας, με σκοπό να φτάσουμε στον εθνικό στόχο που έθεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, των 30 δισ. ευρώ εσόδων από τον τουρισμό κάθε χρόνο. Αλλά και για έναν τουρισμό που θα βρίσκεται σε αρμονία με τους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την άλλη, οι Έλληνες θα μπορούμε να πάμε διακοπές ή το κόστος θα γίνει απαγορευτικό;
Ο εσωτερικός τουρισμός παραδοσιακά στηρίζει την ελληνική φιλοξενία με ποιοτικούς και σταθερούς επισκέπτες. Για πολλούς προορισμούς της πατρίδας μας ο Έλληνας επισκέπτης αποτελεί τον κορυφαίο ταξιδιώτη κάθε χρόνο.

Είναι αλήθεια πως η πανδημία και έπειτα η πληθωριστική και ενεργειακή κρίση έπληξαν καίρια τον εσωτερικό τουρισμό και την δυνατότητα των Ελλήνων, ιδίως οικογενειών, να ταξιδεύουν.

Σε απάντηση του προβλήματος, ως Υπουργείο Τουρισμού, υλοποιήσαμε φέτος το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, το «Τουρισμός για Όλους».

Με προϋπολογισμό πάνω από 60 εκ. €, το πρόγραμμα χορήγησε επιδότηση διαμονής από 150 έως 200 € σε 400.000 συμπολίτες μας, για πρώτη φορά σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, με ψηφιακή κάρτα, και με πρόβλεψη για άμεση πληρωμή των ξενοδόχων.

Ο φετινός κύκλος λήγει στις 30 Ιουνίου και πρόθεσή μας είναι να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Η μέγιστη όμως στήριξη όλων των Ελλήνων μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη που αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα κάθε ελληνικής οικογένειας. Και αυτό, μαζί με την αύξηση των μισθών, θα είναι ο κεντρικός μας στόχος στη νέα τετραετία.

Είστε υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά, στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Πώς βιώνετε την προεκλογική εκστρατεία;

Είναι μία εκστρατεία γεμάτη δουλειά, αλλά και πολλές ηθικές ανταμοιβές. Γιατί προσωπικά, ως χαρακτήρας, παίρνω δύναμη και επιδιώκω την άμεση επαφή με τον κόσμο, προσπαθώντας με τις δυνάμεις μου να συμβάλλω στο να βρίσκουμε λύσεις στα κοινά μας προβλήματα.

Σκοπός μου λοιπόν είναι, και σε μεγάλο βαθμό το έχω πετύχει, να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην Ανατολική Αττική, να μιλήσουμε για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, και κυρίως: να διαμορφώσουμε μαζί το αύριο μιας περιφέρειας ιδιαίτερα δυναμικής, που αποτελεί κλειδί για την συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Όραμά μου είναι μία Ανατολική Αττική η οποία αξιοποιεί τον τεράστιο φυσικό πλούτο και την μοναδική ποικιλομορφία της.

Από τις ακτές της μέχρι τα βουνά της ενδοχώρας, από τον Ωρωπό μέχρι το Σούνιο, από το Μενίδι μέχρι τη Βουλιαγμένη.

Ήδη, καταφέραμε για την Ανατολική Αττική να έχει πολλές περισσότερες επιλογές, ειδικά εναλλακτικού τουρισμού, σε σχέση με αυτές που είχε πριν το 2019.

Από μοναδικής ποιότητας γαστρονομικά προϊόντα και οινοτουρισμό (5 επισκέψιμα οινοποιεία με σήμα, Αττικός Αμπελώνας), μέχρι οικοτουρισμό, παράκτιο τουρισμό (με 14 Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της) και φυσικά πολιτισμικό τουρισμό, από το Ναό του Ποσειδώνα και το πεδίο μάχης του Μαραθώνα, μέχρι τις εκκλησίες, τα μοναστήρια της, τα μουσεία της και τα πολιτιστικά της δρώμενα. 

Σκοπός μου είναι στην επόμενη τετραετία να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, με το ίδιο πάθος, στην υπηρεσία των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, εάν μου κάνουν την τιμή να μου εμπιστευτούν έναν από τους 3 σταυρούς τους.

Γιατί η Ανατολική Αττική πρέπει να γίνει όχι μόνο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά κυρίως ποιότητας ζωής, για όλους τους κατοίκους της.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Το λάθος του Κατρούγκαλου και οι σχεδιασμοί του Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Alco: Η «μάχη» των κεντρώων ψηφοφόρων – Tι πιστεύουν οι πολίτες για την απλή αναλογική

Συνέντευξη Τσίπρα στην Φαίη Σκορδά την Παρασκευή

Keywords
photos, σοφια, χαος, φαιη σκορδα, νέα, νεα δημοκρατια, εκλογες, ελλαδα, φοροι, λύση, συνταγμα, συριζα, εκπτωσεις, συγκεκριμένο, χρεος, δημοσκοπηση, market, γαλλια, συμμετοχή, ιουνίου, σταυροι, alco, τσιπρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, χωρες, το θεμα, βημα, δουλεια, θεμα, ξενοδοχεια, προγραμμα, πτησεις, σημαιες, σουνιο, αυξηση, αρμονια, ατζεντα, αττικη, βαβελ, βουνα, βρισκεται, γεγονος, γινει, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, διχονοια, δρωμενα, εγινε, εδαφος, ευρω, υπαρχει, εκστρατεια, εκτιμηση, ενεργεια, επενδυσεις, επιτυχια, ετων, ευημερια, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υφυπουργος, ηθικο, κυβερνηση, κυκλος, κι αλλο, λαθος, λύση, ματια, μενιδι, μηνες, μητσοτακης, παντα, οραμα, παιδι, παθος, παμε, παμε διακοπες, πεδια, πεδιο, περιβαλλον, πολιτεια, προβληματα, ρεκορ, ρολο, σαφης, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, σκορδα, σχεδιο, τεμπη, τιμη, τι ειναι, τουρισμος, υλοποιηση, φυσικα, φυσικο, φορα, ψηφιακη, αγορες, alco, βηματα, δουλειες, ειπαμε, εξαγωγες, εκκλησιες, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κυριακου, κυριακη, μπροστα, market, σημα, υγειας
Τυχαία Θέματα
Σοφία Ζαχαράκη, Ζητάμε, Photos,sofia zacharaki, zitame, Photos