Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς θα καταλάβεις αν έχεις πέσει θύμα – Πώς να την αντιμετωπίσεις
Η συναισθηματική κακοποίηση είναι ένας τρόπος ελέγχου ενός ατόμου επί ενός άλλου. Ο θύτης χρησιμοποιεί τα συναισθήματα για να επικρίνει, να ντροπιάσει, να κατηγορήσει, ή να χειραγωγήσει το θύμα.
Γενικά, μια σχέση είναι συναισθηματικά καταχρηστική, όταν υπάρχει ένα σταθερό μοτίβο υβριστικών λέξεων και συμπεριφορών εκφοβισμού, που φθείρουν την αυτοεκτίμηση και υπονομεύουν την ψυχική υγεία του δέκτη.
Επιπλέον, η ψυχική, ή συναισθηματική κακοποίηση, αν και είναι πιο συχνή στις ερωτικές και τις έγγαμες σχέσεις, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ
Η συναισθηματική κακοποίηση είναι μια από τις πιο δύσκολες μορφές κακοποίησης για αναγνώριση. Μπορεί να είναι λεπτεπίλεπτη και ύπουλη, ή φανερή και χειριστική. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εξαφανίζεται η αυτοεκτίμηση του θύματος, που φτάνει στο σημείο να αμφιβάλλει για τις αντιλήψεις και την ίδια την πραγματικότητα γύρω του.
Ο υποκείμενος στόχος της συναισθηματικής κακοποίησης είναι ο έλεγχος του θύματος με την απαξίωση, την απομόνωση και την φίμωση.
Στο τέλος, το θύμα νιώθει παγιδευμένο. Συχνά είναι πολύ πληγωμένο, για να αντέξει άλλο τη σχέση, αλλά και πολύ φοβισμένο για να απεμπλακεί από αυτήν. Έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται μέχρι να γίνει κάτι, συνήθως ακραίο.
Πως καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει συναισθηματική κακοποίηση σε μια σχέση
Όταν εξετάζετε τη δική σας σχέση, να θυμάστε ότι η συναισθηματική κακοποίηση είναι συχνά ανεπαίσθητη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Αν δυσκολεύεστε να διακρίνετε εάν η σχέση σας είναι καταχρηστική ή όχι, σταματήστε και σκεφτείτε το πώς σας κάνουν να νιώθετε οι αλληλεπιδράσεις με τον/την σύντροφό σας, κάποιο φιλικό πρόσωπο, ή μέλος της οικογένειάς σας.
Παρακάτω θα δείτε τα σημάδια ότι μπορεί να βρίσκεστε σε μια συναισθηματικά καταχρηστική σχέση. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν ο/η σύντροφός σας κάνει μόνο λίγα από αυτά τα πράγματα, εξακολουθείτε να είστε σε μια συναισθηματικά καταχρηστική σχέση.
Μην πέσετε στην παγίδα να πείτε στον εαυτό σας “εντάξει, δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα” και να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση της συμπεριφοράς του θύτη.
Να θυμάστε: Σε όλους αξίζει να τους φέρονται με καλοσύνη και σεβασμόΕάν αισθάνεστε πληγωμένοι, απογοητευμένοι, μπερδεμένοι, παρεξηγημένοι, καταθλιπτικοί, ανήσυχοι, ή άχρηστοι κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με κάποιο άτομο, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για συναισθηματική κακοποίηση.
Προσοχή λοιπόν στα άτομα που παρουσιάζουν τα παρακάτω:
Μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι εμφανίζουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Θέτουν παράλογες απαιτήσεις από εσάςΠεριμένουν από εσάς να αφήσετε τα πάντα στην άκρη και να καλύψετε τις ανάγκες τουςΑπαιτούν να περνάτε όλο τον χρόνο σας μαζί τουςΕίναι δυσαρεστημένοι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, ή πόσα δίνετε στην σχέση αυτήΣας επικρίνουν γιατί δεν ολοκληρώνετε εργασίες σύμφωνα με τις προσδοκίες τουςΠεριμένουν από εσάς να υιοθετείτε τις δικές τους απόψεις (δηλαδή, δεν επιτρέπεται να έχετε διαφορετική γνώμη)Απαιτούν να αναφέρετε ακριβείς ημερομηνίες και ώρες, όταν συζητάτε πράγματα που σας αναστατώνουν (και όταν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μπορεί να απορρίψουν το γεγονός σαν να μην συνέβη ποτέ)Συναισθηματική κακοποίηση είναι όταν: Σας ακυρώνουν
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι σας ακυρώνουν. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Υπονόμευση, απόρριψη, ή διαστρέβλωση των αντιλήψεων, ή της πραγματικότητάς σαςΆρνηση να αποδεχτούν τα δικά σας συναισθήματα, προσπαθώντας να ορίσουν εκείνοι το πώς πρέπει να νιώθετε εσείςΣας ζητούν να εξηγείτε ξανά και ξανά το πώς νιώθετεΣας κατηγορούν ότι είστε “πολύ ευαίσθητο”, “πολύ συναισθηματικό”, ή “τρελό” άτομο.Άρνηση να αναγνωρίσουν ή να αποδεχτούν τις απόψεις ή τις ιδέες σας ως έγκυρεςΑπορρίπτουν τα αιτήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας λέγοντας ότι είναι γελοία, ή αβάσιμα πράγματαΥποδηλώνουν ότι οι αντιλήψεις σας είναι λανθασμένες, ή ότι δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν, λέγοντας πράγματα όπως «υπερβάλλεις με αυτό που λες».Σας κατηγορούν ότι είστε εγωιστής, ή ότι όλο κάτι θέλετε, όταν εκφράζετε τα θέλω ή τις ανάγκες σας (δηλαδή περιμένουν ότι δεν πρέπει να έχετε επιθυμίες ή ανάγκες)Τα άτομα που ασκούν συναισθηματική κακοποίηση δημιουργούν χάος
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι δημιουργούν χάος. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Ξεκινούν αντιπαραθέσεις, απλά και μόνο για χάρη της διαφωνίαςΚαταθέτουν μπερδεμένες και αντιφατικές δηλώσειςΠαρουσιάζουν μεγάλες μεταπτώσεις διάθεσης, ή ξαφνικές συναισθηματικές εκρήξειςΣολιάζουν κάθε λεπτομέρεια στα ρούχα σας, τα μαλλιά σας, τη δουλειά σας και πολλά άλλαΣυμπεριφέρονται τόσο ακανόνιστα και απρόβλεπτα που νιώθετε διαρκώς ότι “ισορροπείτε σε τεντωμένο σχοινί”Τα άτομα που ασκούν συναισθηματική κακοποίηση χρησιμοποιούν συναισθηματικό εκβιασμό
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συναισθηματικό εκβιασμό. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Σας χειραγωγούν και σας ελέγχουν, κάνοντάς σας να νιώθετε ενοχέςΣας ταπεινώνουν είτε δημόσια, είτε και ιδιωτικάΧρησιμοποιούν τους φόβους, τις αξίες, τη συμπόνια ή άλλα “κουμπιά” σας, για να ελέγξουν εσάς, ή την κατάστασηΔιογκώνουν τα ελαττώματά σας, ή σας τα επισημαίνουν συχνά, για να εκτρέψουν την προσοχή από τους ίδιους, ή για να αποφύγουν την ανάληψη ευθυνών για τις δικές τους κακές επιλογές και λάθηΑρνούνται ότι συνέβη κάποιο γεγονός, ή ψεύδονται σχετικά με αυτόΣας τιμωρούν με το να μην σας δείχνουν στοργή, ή με το να σας μην σας μιλάνε για μεγάλα διαστήματαΣυναισθηματική κακοποίηση είναι όταν: Σας φέρονται σαν να είναι ανώτεροι
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι ενεργούν σαν να είναι ανώτεροι και σαν να δικαιούνται πράγματα για τα οποία δεν κοπιάζουν. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Σας συμπεριφέρονται σαν να είστε εσείς κατώτερα άτομαΣας κατηγορούν για δικά τους λάθη και ελλείψειςΑμφιβάλλουν όλα όσα λέτε και προσπαθούν να αποδείξουν ότι εσείς κάνετε λάθοςΚάνουν αστεία εις βάρος σαςΣας λένε ότι οι δικές σας απόψεις, ιδέες, αξίες και σκέψεις είναι ανόητες, παράλογες, ή «δεν βγάζουν νόημα»Σας μιλάνε υποτιμητικά ή συγκαταβατικάΧρησιμοποιούν σαρκασμό κατά την αλληλεπίδραση μαζί σαςΣυμπεριφέρονται σαν να έχουν πάντα δίκιο, σαν να ξέρουν πάντα τι είναι το καλύτερο και σαν να είναι πιο έξυπνοι από εσάςΤα άτομα που ασκούν συναισθηματική κακοποίηση σας ελέγχουν και σας απομονώνουν από άλλους κύκλους ανθρώπων
Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί άνθρωποι προσπαθούν να σας απομονώσουν και να σας ελέγξουν. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Ελέγχουν το ποιους βλέπετε, ή με ποιους περνάτε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών σαςΣας παρακολουθούν στενά ψηφιακά, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων κειμένου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των emailΣας κατηγορούν ότι τους απατάτε και ζηλεύουν την όποια σχέση έχετε με άλλο άτομοΣας παίρνουν, ή σας κρύβουν τα κλειδιά του οχήματός σαςΑπαιτούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκεστε, ή χρησιμοποιούν GPS, για να παρακολουθούν την κάθε σας κίνησηΣας αντιμετωπίζουν σαν δική τους ιδιοκτησία, ή περιουσιακό στοιχείοΕπικρίνουν, ή κοροϊδεύουν τους φίλους, την οικογένειά σας και τους συναδέλφους σαςΧρησιμοποιούν τη ζήλια και τον φθόνο ως δήθεν ένδειξη αγάπης για να σας εμποδίσουν να είστε με άλλα άτομαΣας αναγκάζουν να περνάτε όλο τον χρόνο σας μαζί τουςΚρατούν εκείνοι τον έλεγχο των οικονομικών στην σχέση σαςΣυναισθηματική κακοποίηση: Τι τύποι υπάρχουνΗ συναισθηματική κακοποίηση μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, όπως:
Κατηγορίες για απάτη, ή άλλα σημάδια ζήλιας και κτητικότηταςΔιαρκής έλεγχος, ή άλλες προσπάθειες ελέγχου της συμπεριφοράς του άλλουΔιαρκώς διαφωνούν, ή αντιλέγουνΚριτικάρουν τα πάνταΕκρήγνυνται άνευ λόγουΑπομονώνουν το άλλο άτομο από την οικογένεια και τους φίλους τουΛεκτική κακοποίησηΝτροπιάζουν και κατηγορούν το άλλο άτομοΑντιδρούν σε μια αντιπαράθεση με το να μην σας μιλάνε για μεγάλο χρονικό διάστημαΥποβαθμίζουν τις ανησυχίες του άλλου ατόμουΕπίτηδες δεν δείχνουν καμία στοργή και προσοχή στο άλλο άτομοΕίναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι τύποι κακοποίησης μπορεί να μην είναι εμφανείς στην αρχή μιας σχέσης. Μια σχέση μπορεί να ξεκινά με την εμφάνιση ότι είναι φυσιολογική και στοργική, αλλά οι κακοποιητικοί άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τακτικές καθώς προχωρά η σχέση, για να ελέγχουν και να χειραγωγούν τον/την σύντροφό τους. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να ξεκινούν τόσο αργά, που να μην τις παρατηρήσετε στην αρχή.
Συναισθηματική κακοποίηση: Συμβουλές αντιμετώπισηςΤο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση μιας συναισθηματικά καταχρηστικής σχέσης είναι να αναγνωρίσετε την συναισθηματική κακοποίηση. Εάν καταφέρατε να εντοπίσετε οποιαδήποτε πτυχή της στη σχέση σας, είναι σημαντικό πρώτα και κύρια να αναγνωρίσετε και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα.
Με το να είστε ειλικρινείς γι’ αυτό που βιώνετε, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας ξανά στα χέρια σας. Ακολουθούν επτά ακόμη στρατηγικές για να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας:
Κάντε τον εαυτό σας προτεραιότητα
Όσον αφορά την ψυχική και σωματική σας υγεία, πρέπει να θέσετε τον εαυτό σας ως προτεραιότητα. Σταματήστε να ανησυχείτε για το πώς θα ευχαριστήσετε το άτομο που σας κακοποιεί. Φροντίστε τις δικές σας ανάγκες. Κάντε κάτι που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε θετικά και να επιβεβαιώσετε το ποιοι είστε.
Επίσης, φροντίστε να ξεκουράζεστε και να τρώτε υγιεινά γεύματα. Αυτά τα απλά βήματα αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος της συναισθηματικής κακοποίησης.
Καθιέρωση ορίων
Πείτε με πυγμή στο κακοποιητικό άτομο ότι δεν του επιτρέπετε πια να σας φωνάζει, να σας βρίζει, να σας προσβάλει, να είναι αγενής μαζί σας και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, πείτε του τι θα συμβεί αν επιλέξουν να επαναλάβουν τέτοιες συμπεριφορές.
Για παράδειγμα, πείτε του, ότι αν σας φωνάζουν ή σας προσβάλλουν, η συζήτηση θα τελειώσει επιτόπου και θα φύγετε από τον χώρο. Το κλειδί είναι να φανείτε συνεπείς σε αυτά τα όρια που θέσατε.
Μην ανακοινώνετε όρια, που ξέρετε ότι δεν έχετε σκοπό, ή δυνατότητα να κρατήσετε!
Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας
Εάν βρίσκεστε σε μια συναισθηματικά καταχρηστική σχέση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, μπορεί να πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Αλλά δεν είστε εσείς το πρόβλημα. Η κατάχρηση είναι επιλογή εκείνου που την κάνει. Σταματήστε λοιπόν να κατηγορείτε τον εαυτό σας, για πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό σας.
Συνειδητοποιήστε ότι δεν μπορείτε να διορθώσετε/σώσετε εσείς το άλλο άτομο
Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, δεν θα μπορέσετε ποτέ να αλλάξετε ένα συναισθηματικά καταχρηστικό άτομο κάνοντας κάτι διαφορετικό εσείς. Ένα καταχρηστικό άτομο επιλέγει να συμπεριφέρεται καταχρηστικά.
Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις του άλλου ατόμου και ότι δεν φταίτε εσείς για τις επιλογές του. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να διορθώσετε, ή να ελέγξετε είναι ο τρόπος της δικής σας αντίδρασης.
Αποφύγετε την συμπλοκή
Μην ασχολείστε με ένα υβριστικό άτομο. Με άλλα λόγια, εάν ένας θύτης προσπαθήσει να ξεκινήσει μια διαμάχη μαζί σας, αρχίσει να σας προσβάλλει, να απαιτεί πράγματα από εσάς, ή να θυμώνει με ζήλια, μην προσπαθήσετε να δώσετε εξηγήσεις, ούτε να κατευνάσετε τα συναισθήματά του, ούτε και να απολογηθείτε εσείς για πράγματα που δεν κάνατε.
Απλώς απομακρυνθείτε από την κατάσταση, αν μπορείτε. Η ενασχόληση με ένα άτομο με συναισθηματική κακοποίηση μόνο θα σας δημιουργεί περισσότερη κακοποίηση και στενοχώρια. Όσο και να προσπαθήσετε, δεν θα μπορέσετε να διορθώσετε τα πράγματα στα δικά τους μάτια.
Δημιουργήστε ένα δίκτυο υποστήριξης γύρω σας
Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε σε κάποιον το τι περνάτε, το να μιλήσετε μπορεί να σας βοηθήσει. Μιλήστε με έναν έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας ή ακόμα και έναν επαγγελματία σύμβουλο, γι’ αυτό που βιώνετε. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο από το άτομο που σας κακοποιεί και αφιερώστε χρόνο με άτομα που σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν.
Αυτό το δίκτυο υγιών φίλων και συγγενών θα σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερο μόνοι και απομονωμένοι. Μπορούν επίσης να υποδείξουν αλήθειες στη ζωή σας και να σας βοηθήσουν να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.
Επεξεργαστείτε ένα σχέδιο εξόδου
Εάν το άτομο που σας φέρεται κακοποιητικά δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει ή να δουλέψει επάνω στα ελαττώματά του, τότε δεν γίνεται να διασωθεί η όποια σχέση έχετε μαζί του. Η κατάσταση θα βαρύνει και θα παρασύρει και τους δυό σας τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να τερματίσετε τη σχέση. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Επομένως, συζητήστε τις σκέψεις και τις ιδέες σας με έναν έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας, ή επαγγελματία σύμβουλο. Η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί να έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά μπορεί επίσης να είναι πρόδρομος για σωματική κακοποίηση και βία.
Θυμηθείτε επίσης, ότι η συναισθηματική κακοποίηση κλιμακώνεται, όταν το άτομο που κακοποιείται αποφασίζει να φύγει. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταρτίσει ένα στέρεο σχέδιο διαφυγής, εάν η κατάχρηση επιδεινωθεί. Η θεραπεία από συναισθηματική κακοποίηση απαιτεί χρόνο. Το να φροντίζετε τον εαυτό σας, να προσεγγίζετε υποστηρικτικά αγαπημένα σας πρόσωπα και να δείτε έναν επαγγελματία θεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει.
Πηγή: iatropedia
Photo By Pixabay
Διαβάστε επίσης:
Ποιες τροφές χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν!
Κορωνοϊός – Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με «παράδοση άνευ όρων» (Video)
Τι κερδίζουν τα παιδιά που παίζουν με κούκλες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δόθηκε ημερομηνία για τέλος στα μέτρα, «φωνάζουν» οι ειδικοί
- Survivor: Νέα οικειοθελής αποχώρηση; Τι συμβαίνει με την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου
- Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τη Νίκη Παλληκαράκη: «Είναι εξαιρετικά επώδυνο . Σαν να κόβεται βίαια κάτι πολύ βαθύ μέσα σου»
- Δολοφονία Άλκη: Έτοιμος να παραδοθεί ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει
- ΠΑΤΡΑ: Βρέθηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη του αγίου Χαραλάμπους κατά τη διάρκεια του εσπερινού της εορτής του
- Tο ακατοίκητο νησάκι της Ελλάδας όπου γίνονται μόνο γάμοι
- Κοροναϊός: Εχασε τη μάχη γνωστός δημοσιογράφος από τη Β. Εύβοια
- «Αφήστε μας..» - Το ξέσπασμα του πατέρα της οικογένειας που «έχασε» τα τρία της παιδιά στην Πάτρα
- Πεινάνε και κρυώνουν οι Τούρκοι-«Στο σπίτι μην φοράτε φανέλα» τους... συμβουλεύουν αξιωματούχοι
- Κρήτη | Φύλακα άγγελο είχαν οι οδηγοί στην Καινούργια Πόρτα – Τι απαντά η δημοτική αρχή | Photos
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Μιχαήλ Βαρθακούρης στον Αρναούτογλου: «Με χαλάει που δεν έχω φωνή, γιος του Πάριου γεννήθηκα» (Videos)
- Ποιοι «γαλάζιοι» θέλουν αλλαγή εκλογικού νόμου και εκλογές
- Καιρός σήμερα: Υποχωρούν οι βοριάδες – Νέα επιδείνωση από Δευτέρα (Videos)
- Πολιτικό site έφτιαξαν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου καταζητούμενου (video)
- Κορωνοϊός – Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με «παράδοση άνευ όρων» (Video)
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου
- Bob Saget: Από τραύμα στο κεφάλι ο θάνατος του ηθοποιού (video)
- Βαρεμένος: Διέκοψε πολιτική συζήτηση για να μεταδώσει το σκορ του Παναιτωλικού – «Δυστυχώς, δυστυχώς, έφαγε…» (Video)
- Οι «υποψήφιοι» πρωθυπουργοί και ο μουτζούρης του Ανδρουλάκη
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς θα καταλάβεις αν έχεις πέσει θύμα – Πώς να την αντιμετωπίσεις
- Βαρεμένος: Διέκοψε πολιτική συζήτηση για να μεταδώσει το σκορ του Παναιτωλικού – «Δυστυχώς, δυστυχώς, έφαγε…» (Video)
- Ποιοι «γαλάζιοι» θέλουν αλλαγή εκλογικού νόμου και εκλογές
- Ποιες τροφές χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν!
- Πολιτικό site έφτιαξαν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου καταζητούμενου (video)
- Homo Sapiens: Εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα απ΄όσο ξέραμε στη δυτική Ευρώπη – και στην Ελλάδα
- Μιχαήλ Βαρθακούρης στον Αρναούτογλου: «Με χαλάει που δεν έχω φωνή, γιος του Πάριου γεννήθηκα» (Videos)
- Κορωνοϊός – Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με «παράδοση άνευ όρων» (Video)
- Bob Saget: Από τραύμα στο κεφάλι ο θάνατος του ηθοποιού (video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο στην Πεύκη – Ο πελάτης δεν αντιλήφθηκε τίποτα
- Προγραμματιστής κατάφερε να «σπάσει» το «χειρόγραφο του διαβόλου» του Κάρολου Ντίκενς
- Σκληρή κρίση για τις μονάδες πέστροφας
- 30 εκατ. ευρώ χάνει η Πάτρα από την απαγόρευση του καρναβαλιού
- Φρίκη με το γηροκομείο στα Χανιά: Τάιζαν αποφάγια κι εντόσθια ζώων τους ηλικιωμένους - Πέθαναν 293 στα χέρια τους
- Τέσσερα χρόνια όλα είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην Ελλάδα
- Limitless: Πώς μπορούμε να «ξεκλειδώσουμε» τον εγκέφαλό μας
- Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Λιβύης
- “Πότες θα κάμει ξεστεριά”: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Χανιώτη δασκάλου και λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη