Συγγενείς ομήρων κατά Νετανιάχου: «Αν δεν ήταν οι σαμποτέρ και οι δικαιολογίες, οι όμηροι θα ήταν ζωντανοί»

Αν η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς, οι όμηροι θα ήταν ζωντανοί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοούμενων Οικογενειών για τους έξι νεκρούς που ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας.  

«Αν δεν ήταν οι σαμποτέρ, οι δικαιολογίες και οι περιστροφές, οι όμηροι των οποίων τους θανάτους μάθαμε σήμερα το πρωί πιθανότατα θα ήταν ζωντανοί», αναφέρει το φόρουμ σε ανάρτηση

στο X.

»Νετανιάχου: Αρκετά με τις δικαιολογίες. Αρκετά με το πισωγύρισμα. Φτάνει πια η εγκατάλειψη. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι – αυτούς που ζουν και τους δολοφονημένους για να ταφούν στη γη τους», καταλήγει.

מטה משפחות החטופים מרכין ראש על הירצחם בשבי של אורי דנינו, אלכס לובנוב, אלמוג סרוסי, הירש גולדברג פולין, כרמל גת ועדן ירושלמי ז״ל.

בצער רב אנו שוב מודיעים על הירצחם של 6 חטופים וחטופות. 6 אנשים ונשים שנחטפו בחיים ושרדו את התופת בשבי ונרצחו בדם קר.

במשך 11 חודשים ממשלת ישראל… pic.twitter.com/rvCUnHRCiy

— מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים (@BringThemHome23) September 1, 2024

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό οι σοροί που ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας ανήκουν στους ομήρους:  Καρμέλ Γκατ, 40 ετών, Έντεν Γερουσάλμι, 24 ετών, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, 23 ετών, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι, 25 ετών και Όρι Ντανίνο, 25 ετών ανέφερε σε ανακοίνωση.

Ακυρώνει την εμφάνισή του σε Δημοτικό Σχολείο ο Νετανιάχου

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την εμφάνιση του Μπένιαμιν Νετανιάχου στα εγκαίνια του ακαδημαϊκού έτους στο Δημοτικό Σχολείο της Γουατεμάλας στην Ιερουσαλήμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει ακόμη την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μπάιντεν: Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «συντετριμμένος και εξοργισμένος».

«Νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας [σ.σ. του Σαββάτου], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς», μεταξύ των οποίων εκείνο του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ανέφερε.

Κάμαλα Χάρις: Η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ανέφερε σε δήλωση ότι η Χαμάς «πρέπει να εξαλειφθεί» και δεν μπορεί να της επιτραπεί να ελέγχει τη Γάζα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αμερικανού πολίτη Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν και άλλων πέντε ομήρων στη Γάζα.

Η Χάρις εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους γονείς του Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Τζον και Ρέιτσελ. «Δεν έχω μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ δεν θα αμφιταλαντευτούμε ποτέ στη δέσμευσή μας να απελευθερώσουμε τους Αμερικανούς και όλους όσους κρατούνται όμηροι στη Γάζα», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πράσινο φως για «βαθύ» χτύπημα στη Ρωσία ζητά ο Ζελένσκι

Αυστραλία: Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν την Τασμανία – Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (Video)

Μπορεί ο Τραμπ να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγγενείς, Νετανιάχου,syngeneis, netaniachou