ΣΥΡΙΖΑ: Οι 3 προσεγγίσεις για την αναβολή ή μη του συνεδρίου – Ο Κασσελάκης «εφορμά» από την πλατεία Κολοκοτρώνη

Παρατείνεται στον ΣΥΡΙΖΑ η «αγωνία» για την τύχη του Έκτακτου Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 8-10 Νοεμβρίου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει ερωτήματα σε σχέση με την διεξαγωγή του με φόντο τις σκέψεις για αναβολή που φαίνεται να υπάρχουν σε μερίδα της πλειοψηφίας.

Είναι πολύ πιθανό το θέμα για το αν τελικά το Συνέδριο θα γίνει «στην ώρα του» να ξεκαθαριστεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι ζυμώσεις για αυτό το θέμα τρέχουν στο παρασκήνιο.

Στον πυρήνα της πλειοψηφίας, τους 87, οι προσεγγίσεις

που διαμορφώνονται φαίνεται να είναι 3, χωρίς να είναι σαφές ποια είναι η επικρατέστερη αυτή τη στιγμή:

· Το Συνέδριο να γίνει κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή 8 – 10 Νοεμβρίου.

· Το Συνέδριο να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες ή επ’ αόριστον

· Το Συνέδριο να διεξαχθεί τώρα αλλά να έχει διάρκεια μία μόνο μέρα.

Υπέρ της αναβολής του για δύο εβδομάδες έχει ταχθεί ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας επιμένει ότι σε αυτές τις άκρως διχαστικές συνθήκες που επικρατούν, δεν μπορεί να γίνει συνέδριο. Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης επιθυμεί να γίνει κανονικά το συνέδριο και χωρίς «αποκλεισμούς», αφού η εκτίμησή του είναι – την κατέθεσε και στην Πολιτική Γραμματεία – πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα ηττηθεί.

Η πίεση Κασσελάκη στην πλειοψηφία για το συνέδριο

Χθες το πρωί, δίνοντας συνέχεια στα ερωτήματα που έθεσε την Πέμπτη η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έθετε 4 ερωτήματα με τα οποία ουσιαστικά εξέφραζε αμφιβολίες για την διεξαγωγή του Συνεδρίου στον προγραμματισμένο χρόνο.

Το Γραφείο Τύπου του «έκπτωτου» προέδρου σε σχετική ανακοίνωσή του σημείωνε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με το συνέδριο να έχει αναβληθεί ήδη μία φορά και να σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια». Τούτων δοθέντων, ανέφερε, «υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το επικείμενο συνέδριο, τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης». Τα 4 ερωτήματα που έθεσε προς το κόμμα η πλευρά Κασσελάκη είναι τα εξής:

– Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;

– Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;

– Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;

– Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

«Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής των μελών του κόμματος» κατέληγε η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο που έχει βρεθεί, μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστή η υπογραφή σύμβασης μίσθωσης. Ωστόσο η πλειοψηφία δε φαίνεται να βιάζεται, δεδομένου ότι, όπως καταγγέλλει το «στρατόπεδο» Κασσελάκη, ο χώρος – το εν λόγω νυχτερινό κέντρο διασκέδασης – είναι κλειστός τα τελευταία χρόνια και δε φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη πιεστικών προθεσμιών για την κράτησή του.

Επίδειξη δυνάμεων στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μια ανάσα από την ημερίδα Τσίπρα

Μέσα σε αυτό το άκρως συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει την εκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος πρόεδρος. Παράλληλα, ετοιμάζεται για την συγκέντρωση της ερχόμενης εβδομάδας στην πλατεία Κολοκοτρώνη, σε μια προσπάθεια επίδειξης δυνάμεων ώστε να ενισχυθούν οι εντυπώσεις ότι ο ίδιος έχει μαζική στήριξη των μελών και γι’ αυτό η πλειοψηφία τον φοβάται.

Η συγκέντρωση, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα ή Τετάρτη, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι μία ανάσα από την ημερίδα για την ακρίβεια του Ινστιτούτου Τσίπρα που θα γίνει την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με δεδομένη και την περιρρέουσα στο «στρατόπεδο» του πρώην προέδρου, όπου κάποιοι άφηναν αιχμές ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από την απόφαση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη, μοιάζει ο πρώην πρόεδρος να επιλέγει ως «αντίπαλο» τον πρώην πρωθυπουργό – κάτι που ασφαλώς θα φανεί και από τα όσα θα πει στην ομιλία του.

Ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης, στην συνέντευξή του στο Star, αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα επέμεινε στη θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Προ εβδομάδων, με άρθρο του στην εφημερίδα Documento (30/9) είχε επιλέξει να διαχωρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο έκανε θετικές αναφορές, από την σημερινή πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταφανώς ψευδεπίγραφο το φιλελεύθερο προφίλ Μητσοτάκη

Οι γελοιότητες του Αυτιά έγιναν εξαγώγιμο προϊόν – Τι έκανε στην αγορά του Βελγίου και τρέλανε το διαδίκτυο

Κασσελάκης από Έδεσσα: «Δεν με έχουν διαγράψει. Μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα» – «Είμαστε μαζί σου, μην το βάζεις κάτω» (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα