Συζήτηση για όλα εκτός από τις υποκλοπές θέλει η κυβέρνηση – Θέμα στην Ευρώπη η επίθεση της κυβέρνησης στον Χρήστο Ράμμο

Με βασικό μέλημα το πώς θα μείνει εκτός κάδρου στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση εμφανίστηκε να… καλοδέχεται την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Άλλωστε, από τον περασμένο Αύγουστο, που αποκαλύφθηκε το θέμα, το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε ως υπεύθυνους τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον τότε αρχηγό της ΕΥΠ κ.

Κοντολέοντα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να παίξουν σκληρή άμυνα και στην πραγματικότητα να μην μπουν καθόλου στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ακουμπάει τα θέματα εθνικής ασφάλειας, τα εξοπλιστικά και φυσικά την ίδια την κυβέρνηση με την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Αντίθετα, η γραμμή που υπάρχει είναι τα στελέχη της ΝΔ να αναδείξουν τις υποθέσεις Καλογρίτσα, Έβρου και «Μάξιμου Σαράφη», πετώντας στην πραγματικότητα την μπάλα στην εξέδρα.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φοβούνται τις διαρροές στην ψηφοφορία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και άρα κανείς δεν θα θελήσει να διαφοροποιηθεί ακόμα και αν διαφωνεί επί της ουσίας με όσα κάνει και λέει η κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον τους, ωστόσο, επικεντρώνεται στην στάση που θα κρατήσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και αρχηγοί της ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και οι δύο τους έχουν δημόσια διαφωνήσει με το θέμα των υποκλοπών και την διαχείρισή του από την κυβέρνηση.

Παράλληλα τα στελέχη της κυβέρνησης δεν μένουν αδιάφορα απέναντι στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, οι ομιλητές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσουν να συνδέουν με κάθε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την υπόθεση αυτή.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονταν, ακόμα, ότι το σοβαρότερο θέμα έχει να κάνει με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, για τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι εκτός του Κωστή Χατζηδάκη οι υπόλοιποι πέντε που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων . Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού στα θέματα ασφάλειας κ. Διακόπουλος καθώς και οι πρώην και νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών Λάγιος και Αλεξόπουλος) είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα, δημιουργεί περίεργους συνειρμούς στους Έλληνες πολίτες.

Ενοχλημένο εμφανίζεται και το δεξιό και ακροδεξιό κοινό από το γεγονός ότι οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν υπό παρακολούθηση σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Σε πολιτικό επίπεδο, το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα σημείο προσέγγισης ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έτσι η κυβέρνηση χάνει τον μοναδικό εταίρο που θα μπορούσε να την στηρίξει στην περίπτωση της μη αυτοδυναμίας.

Παράλληλα, ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, συνδέοντας τον με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ιδιαίτερα κακή εντύπωση στο κοινό εκείνο που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως φιλοευρωπαίο πολιτικό.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση να βρεθεί απέναντι σε ένα κύμα δυσαρέσκειας από σημαίνοντα πρόσωπα της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές λένε, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα αναμένεται και παρέμβαση των Ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς έχουν ενημερωθεί αρμοδίως για το κυβερνητικό μπούλινγκ κατά του Χρήστου Ράμμου.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση δυσπιστίας – Θανάσης Παφίλης: Το ΚΚΕ τη μομφή σε βάρος της κυβέρνησης την έχει ψηφίσει στο δρόμο

Πρόταση δυσπιστίας – Δημήτρης Μαρκόπουλος: Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ράμμος

Πρόταση δυσπιστίας – Ευαγγελία Λιακούλη: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν το ταγκό του βάλτου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συζήτηση, – Θέμα, Ευρώπη, Χρήστο Ράμμο,syzitisi, – thema, evropi, christo rammo