Τηλεδίκες για την ΕΡΤική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision

Η EBU για μια ακόμη φορά με το θεσμό τραγουδιού της Eurovision τα κατάφερε. Το μότο της ταυτόσημο με το φετινό -«United by music»- (με σαφή αντιπολεμική, αντιρωσική, υπόνοια). Η Eurovision ενώνει. Ακόμα και μέσα από «διαφωνίες», από «διχασμούς», «σταυρώσεις».

Αμφιλεγόμενη διοργάνωση. Έχει χαρακτηριστεί «κιτς πανηγυράκι». Άτυπη γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τα τελευταία-

αρκετά- χρόνια μοιάζει να αναζητά την ταυτότητα του ο διαγωνισμός αλλά και την ανανέωσή του με προσανατολισμό ηλικιακό, δείχνοντας να στοχεύει σε πολύ νεανικά κοινά. Ως τηλεοπτικό προϊόν έλκει την προσοχή και τηλεθεατών σε πιο ώριμες ηλικιακές ομάδες.

Αρέσει δεν αρέσει, πολλοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν το τραγουδιστικό γιουροβιζιονικό σόου. Και φέτος κάτι τέτοιο μάλλον έχει συμβεί, αναμένοντας τα αποτελέσματα μετρήσεων της Nielsen για τις τηλεθεαματικότητες του Σαββατοκύριακου. Ακόμα περισσότεροι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με το τί συνέβη.

Ενδέχεται η τηλεθέαση του φετινού τελικού του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision να είναι επηρεασμένη από το γεγονός ότι η Ελλάδα αποκλείστηκε. Επομένως, η απόδοση της τηλεοπτικής μετάδοσης πιθανόν – θεωρητικά- να έχει διαμορφωθεί από την εξέλιξη αυτή.

Πάντως το θεαματικό μουσικό πανηγύρι- τηλεοπτικό σόου σήμανε σύρραξη στην παθογενή εκδοχή της ελληνικής τηλεόρασης και αποτέλεσε καύσιμη ύλη για «φονταμενταλιστές» των ΜΚΔ (Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης).

Για ορισμένους το «What they say» ήταν όνειδος. Στο τηλεοπτικό μεϊντάνι των αφασικών εκπομπών, το συμπούμρμπουλο με τεντωμένο δείκτη έχει ήδη ωρύεται για τον πιτσιρικά Βερνίκο και την ΕΡΤ. Δεν θα ήταν έκπληξη, αν ακουγόταν κανα «άρον- άρον σταύρωσον αυτόν». Οι τηλεδίκες στήνονται στο «πιτς φυτίλι». Η επιλογή να μην μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης ο έφηβος τραγουδιστής, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» τους, έριξε λάδι στην φωτιά.

Άρχισαν οι «εμβριθείς» αναλύσεις. Μείζον θέμα ο αποκλεισμός από το διαγωνισμό της Eurovision. Τί ήταν αυτό που μάς βρήκε. Μια «εθνική ντροπή». Άλλο ήταν το πρώτο σε ψήφους υποψήφιο τραγούδι- άρχισε να διαδίδεται. Μισές κουβέντες και υπονοούμενα για σκάνδαλο στην διαδικασία επιλογής τραγουδιού.

Κάποιοι με «διορατικότητα» εκτιμούν ότι στο μέλλον ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος, ο οποίος «δεν έχει “φωνή”», «δεν έχει μουσική παιδεία», «δεν μιλούσε καλά ελληνικά, δεν μιλούσε καλά αγγλικά» και κάποια ακόμα «δεν», αλλά επειδή φέρει ένα επίθετο και έχει υποστήριξη ενός συστήματος, θα βρεθεί «αύριο» σε «κομβική» θέση, να ορίζει και να καθορίζει, καταλήγοντας σε γενικεύσεις για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Πτώχευση κηρύσσει ο αμερικανικός όμιλος Vice

ΑΝΤ1: Πότε κάνει πρεμιέρα το τηλεπαιχνίδι μυστηρίου – τακτικής «Οι Προδότες»

Τουρκία: Νομικά κινείται το Anadolu για τις «ανακριβείς» κατηγορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα