Τηλεθέαση: Κόντρα για δύο και στο… βάθος η έκπληξη από την ΕΡΤ

Σε κόντρα για δύο εξελίχθηκε η χθεσινή (25/5) αναμέτρηση για την μερίδα του λέοντος από την πίτα τηλεθέασης, όπως κάτι ανάλογο είχε παρατηρηθεί από τις καταγραφές της Nielsen την ίδια ημέρα ακριβώς πριν από μία εβδομάδα.

Την Τετάρτη (25/5) τελικά «κέρδισε» ο Σκάι έναντι του Mega όχι τόσο γιατί πρόσθεσε κάτι σημαντικό παραπάνω στο μερίδιο του το κανάλι του Φαλήρου αλλά επειδή μειώθηκε σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα εκείνο του Mega.

Ακριβώς

το ίδιο ποσοστό πρόσθεσε στο κομμάτι του το Star, το οποίο μείωσε την απόσταση από τον Alpha που «έκοψε» το τέταρτο σε μέγεθος κομμάτι της πίτας διότι το τρίτο διατήρησε ο ΑΝΤ1 αν και αισθητά μειωμένο.

Είδηση θα έλεγε κάποιος ότι αποτελεί η αύξηση του μεριδίου της ΕΡΤ. Συνήθως το μερίδιο του πρώτου κρατικού καναλιού είναι περι το 5,5%. Χθες ωστόσο διαμορφώθηκε στο 6,5% και την ίδια μέρα ακριβώς, μια βδομάδα πίσω, ήταν στο 6,7%. Τον τελικό της Eurovision σε επανάληψη δεν τον μετέδωσε- τσεκαρισμένο.

Υπάρχει εξήγηση. Στην ζώνη τηλεθέασης- βαρόμετρο, γνωστή και ως prime time, και αυτή την Τετάρτη αλλά και την περασμένη μετέδωσε ποδοσφαιρικού αγώνες, τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Χθες η ΕΡΤ1 πρόβαλε απευθείας από τα Τίρανα, τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ Ρόμα– Φέγενορντ και χάρη στο γκολ του Νικολό Τζανιόλο οι «Τζιαλρόσι» κατέκτησαν το τρόπαιο στην πρώτη χρονιά του νεοσύστατου τουρνουά- είναι και ο πρώτος μεγάλος τίτλος στην ιστορία τους- ο δε Ζοζε Μουρίνιο προσέθεσε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα του.

Την προηγούμενη Τετάρτη η ΕΡΤ1 είχε δείξει τον θριλερικό τελικό του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης– Ρέιντζερς που κρίθηκε στα πέναλτι (1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, 5-4 στα πέναλτι).

Διαβάστε επίσης:

«The Ellen DeGeneres Show»: Η εκπομπή φαινόμενο ρίχνει αυλαία έπειτα από 19 χρόνια (photos/video)

Σασμός – Spoiler: Ο Μαθιός ανακοινώνει την ημερομηνία του γάμου του με τη Βασιλική (Videos)

Twitter: «Πουλούσε» τηλέφωνα χρηστών σε διαφημιστικές – Λύνει το θέμα με 150 εκατ. δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα