Το Ιράν απειλεί με μεγαλύτερου μεγέθους χτυπήματα – «Να φύγουν από τη Μέση Ανατολή Αμερικανοί και Ευρωπαίοι»

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει

σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.

«Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή…και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.

Οι δηλώσεις του έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς και μετά την κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και την αποστολή στρατευμάτων του στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα ανταπαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.

Νέες απειλές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, λέγοντας ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είναι έτοιμο να επαναλάβει την πυραυλική του επίθεση με «πολλαπλασιασμένη ένταση» εάν το Ισραήλ απαντήσει στο έδαφός του.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν περιοριστεί από την Αμερική και την Ευρώπη και σκοπεύει να συνεχίσει τέτοια εγκλήματα ή να κάνει οτιδήποτε κατά της κυριαρχίας ή της εδαφικής μας ακεραιότητας, η επιχείρηση [της Τρίτης] θα επαναληφθεί με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή», είπε ο Μπαγκερί.

Το Ιράν που εκτόξευσε χθες περίπου 200 πυραύλους έχει αποφύγει να βάλει στο στόχαστρο τους ισραηλινούς αμάχους, αν και είναι «εντελώς εφικτό», πρόσθεσε.

Χαμενεΐ: Η παρουσία των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή είναι πηγή συγκρούσεων

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καταδίκασε την παρουσία αμερικανικών και ευρωπαϊκών εθνών στη Μέση Ανατολή στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του από τότε που η Τεχεράνη εκτόξευσε ένα μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ.

Ο Χαμενεΐ λέει ότι η παρουσία τους είναι πηγή «συγκρούσεων, πολέμων, ανησυχιών και εχθροτήτων», αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην επίθεση με πυραύλους το προηγούμενο βράδυ.

«Τα περιφερειακά έθνη μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους και… θα ζήσουν μαζί ειρηνικά», είπε ο Χαμενεΐ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Λέει ότι το Ιράν ελπίζει να «ξεφορτωθεί το κακό των εχθρών» και προέτρεψε επίσης τα δυτικά έθνη να «κόψουν την κακία τους».

Το Ιράν θεωρεί εδώ και καιρό την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο κατώφλι του ως απειλή και απαίτησε την εκκένωσή τους από το γειτονικό Ιράκ και αλλού στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Persona non grata ο γ.γ. του ΟΗΕ

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας νεκρός από την επίθεση στο Τελ Αβίβ – Τα σπαρακτικά μηνύματα της φίλης του

Από ανερχόμενο αστέρι του αμερικάνικου φούτμπολ, κατά συρροή δολοφόνος – Η ιστορία του Γκλεν Γουάιτ που εκτελέστηκε στο Τέξας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, – Να, Μέση Ανατολή Αμερικανοί, Ευρωπαίοι,iran, – na, mesi anatoli amerikanoi, evropaioi