Το «μονοπώλιο» με 3Χ3 υποψήφιου του Λιόλιου με την ΕΟΚ και ο «πάγος» του Βρούτση στη σημερινή διοίκηση

Ενα ζήτημα το οποίο τίθεται θέμα ηθικής και αφορά εργολαβίες διοργανώσεων 3Χ3 από υποψήφιο παράγοντα του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λίγο πριν τις εκλογές στην ομοσπονδία.

Μεταξύ των υποψηφίων μελών τού Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι και ο -εκ Κρήτης

προερχόμενος- Μπάμπης Μαρκάκης. Από τους ανθρώπους που ήταν πολλά χρόνια δίπλα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον Παναγιώτη Φασούλα και σήμερα είναι υποψήφιος με τον Βαγγέλη Λιόλιο. Παράγοντας παντός καιρού, ή… όπου φυσάει ο άνεμος.

Ο κ. Μαρκάκης είναι και πρόεδρος στην Ένωση της Κρήτης (ΕΚΑΣΚ) και εξαιρετικά δραστήριος ως προς την ανάληψη εκδηλώσεων και μπράβο του. Εκεί, λοιπόν, συναντάμε τη Στέλλα Πραματευτάκη συνεργάτη του κ. Μαρκάκη. Εκτός από μέλος της Ένωσης, η Στέλλα είναι και μέλος σε μια ΜΚΟ, τη «NETS Company», αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Ημερομηνία ίδρυσής της είναι η 31/05/2022 και ενεργοποιήθηκε από την 01/06/2022. Φυσικά, έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Η Στέλλα Πραματευτάκη έχει το 50% της εταιρίας και το άλλο μισό κατέχει ο Χρήστος Μαυρόπουλος, προπονητής μπάσκετ, με μεγάλη διαδρομή στην Κρήτη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δραστήρια εταιρεία, η οποία από το 2022 μέχρι σήμερα έχει εισπράξει για τα 3Χ3 και άλλες εκδηλώσεις στην Κρήτη πάνω από 250.000 ευρώ.

Μάλιστα -και μπράβο τους- έχουν πλήθος αναρτήσεων στη Διαύγεια. Είναι νόμιμο μια ΜΚΟ να παίρνει από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναθέσεις, προκειμένου να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, ο ρόλος τής «NETS Company» είναι η παροχή υπηρεσιών προβολής αθλητικών και ψυχαγωγικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Ομως… Η ΕΟΚ οργανώνει event στην Κρήτη, έχοντας ως τοποτηρητή την ΕΚΑΣΚ, μέλος της οποίας (και συνεργάτης του Μπάμπη Μαρκάκη) αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου. Πάνω από 250.000 ευρώ έχουν δοθεί από την ΕΟΚ στη «NETS Company», προφανώς εν γνώση του Μπάμπη.

Για μια σχετικά ΜΚΟ, με μόλις δύο χρόνια παρουσίας, το να έχει τόσο μεγάλο κύκλο δραστηριοτήτων από έναν μόνο «πελάτη», το λες και επιτυχία. 

Μεγάλη επιτυχία, καθώς η αλήθεια είναι πως όσο κι αν ψάξαμε στο «Διαύγεια» δεν βρήκαμε άλλες αναθέσεις στη συγκεκριμένη εταιρία από άλλους φορείς. Εκτός ΕΟΚ δεν έχουν, ή δεν έχουν αναρτήσει, άλλες δραστηριότητες.

Ούτε λογιστές είμαστε, ούτε εισαγγελείς, αλλά απ’ όσο είδαμε στο «Διαύγεια» η ΕΟΚ είναι ο κύριος αν όχι ο μοναδικός τροφοδότης της συγκεκριμένης εταιρείας.

Είναι νόμιμο. Δεν τίθεται θέμα επ’ αυτού. Για το κατά πόσο είναι και ηθικό, αυτό μπορεί καθένας να το κρίνει.

Ο «πάγος» από τον Βρούτση

Οσον αφορά τις εκλογές, τα πράγματα για τον Λιόλιο έχουν αρχίσει και γίνονται… ζόρικα. Αν και προ ενός μήνα όλοι μιλούσαν για περίπατο της παράταξής του, τώρα όλοι στην «πιάτσα» του μπάσκετ βλέπουν… ντέρμπι με την παράταξη Φασούλα.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι ο πρώην σέντερ έγινε δεκτός από τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση, όπου συζήτησαν τα ζητήματα του ελληνικού μπάσκετ. Αντίθετα, ο νυν πρόεδρος, έχει τεθεί στον… πάγο, αφού ούτε συνάντηση προγραμματίστηκε, ούτε, κατά πληροφορίες, οι σχέσεις είναι το ίδιο καλές όσο ήταν προ 4ετιας όταν διεκδικούσε πάλι την προεδρία. Μπορεί και να μην σημαίνει κάτι αυτό, όμως παραμονές εκλογών δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε ιδιαίτερα στην «πιάτσα» του μπάσκετ.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η… δεύτερη σφαλιάρα δια στόματος Παύλου Μαρινάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τις… διαδόσεις που έρχονται από την πλευρά του Λιόλιου ότι έχει «κυβερνητική στήριξη», για να τον στηρίξουν τα σωματεία. 

Ο Μαρινάκης ήταν κατηγορηματικός: «Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διανοηθεί να πάρει θέση στις εκλογές της ΕΟΚ. Είναι απόφαση όσων ψηφίζουν, των σωματείων δηλαδή. Αυτοί που ψηφίζουν παίρνουν τις αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Μίτσελ Γουίγκινς – Έιχε βγει δύο φορές πρώτος σκόρερ της Α1 μπάσκετ με Μίλωνα και Σπόρτινγκ

Diamond League: Δεύτερος ο Καραλής, τρίτος ο Τεντόγλου (Videos)

Ολυμπιακός: Συνάντηση Αγγελόπουλων – Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το ΣΕΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα
3Χ3, Λιόλιου, ΕΟΚ, Βρούτση,3ch3, lioliou, eok, vroutsi