Το προσφυγικό πυροδοτεί πόλεμο ΝΔ με Λατινοπούλου – Ο φόβος για «Ορμπανισμό» και φαινόμενα Γερμανίας

Η χθεσινή επίθεση του Παύλου Μαρινάκη στην Αφροδίτη Λατινοπούλου για τα περί… «αριστερής ψυχούλας» που η ίδια είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τα κόμματα στα δεξιά της.

Το topontiki.gr είχε αποκαλύψει από την προηγούμενη βδομάδα ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση με όπλο τα social media απέναντι στα fake

news και την προπαγάνδα που όπως λένε εξαπολύει κυρίως η Ελληνική Λύση και η Φωνή Λογικής κατά του κυβερνώντος κόμματος με αιχμή τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.

Χθες λοιπόν ο κ. Μαρινάκης εγκαινίασε μία τακτική που είχε συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ήταν της άποψης ότι όσο η Νέα Δημοκρατία παραμένει σιωπηλή και αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού τα κόμματα στα δεξιά της, τόσο τους δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουν υπογείως και να αλιεύουν παραδοσιακούς ψηφοφόρους της.

Γιατί εν προκειμένω η κ. Λατινοπούλου την Παρασκευή που μας πέρασε, στο Αction 24 δεν χαρακτήρισε μόνο τον πρωθυπουργό «αριστερή ψυχούλα» και τον Κώστα Σημίτη πιο… «δεξιό» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επεκτάθηκε στο μεταναστευτικό προτείνοντας κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά.

Εκτιμώντας η πρόεδρος της Φωνής Λογικής ότι υπό κάποιες συνθήκες το μεταναστευτικό μπορεί να κυριαρχήσει και στην εγχώρια πολιτική σύγκρουση το επόμενο διάστημα και με δεδομένο το τί συμβαίνει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είπε και άλλα εύηχα στα αυτιά παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων, όπως «γιατί οι μετανάστες δεν πάνε σε μουσουλμανικές χώρες και έρχονται σε μας στην Ευρώπη;».

Γι’ αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέρα από την γενική κριτική στην κυρία Λατινοπούλου, απάντησε ειδικά στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «αυτά τα οποία προτείνει η κ. Λατινοπούλου και οι ομοϊδεάτες της, αν εφαρμοστούν από την χώρα μας, πέραν του ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα, η Ελλάδα ουσιαστικά τίθεται εκτός Ευρώπης. Ας διαβάσουν λίγο τι προβλέπεται και ας δουν και τα αποτελέσματα της χώρας και ας μιλήσουν και με κατοίκους, κυρίως των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.»

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως αν, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό γίνει κυρίαρχο ζήτημα το επόμενο διάστημα και για τη χώρα μας, τότε τέτοιες εύκολες προσεγγίσεις μπορεί να γίνουν ακόμα πιο λαϊκίστικες και να στοχεύσουν κυρίως στην σκληρή δεξιά βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και ξεκινούν από τώρα να βρίσκονται απέναντι, με επιχειρήματα σε τέτοιες θέσεις, προκειμένου αυτές να μη λειτουργούν διαβρωτικά για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος.

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να αποδομήσει και συνολικά την ευρωπαϊκή παρουσία της κυρίας Λατινοπούλου κάνοντας γνωστό αυτό που ενδεχομένως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν γιατί δεν ασχολούνται και τόσο με την ευρωπαϊκή πορεία της προέδρου της Φωνής λογικής, ότι δηλαδή «η κ. Λατινοπούλου, μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν επέλεξε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ούτε καν στο κόμμα της κ. Μελόνι, αλλά πήγε και συντάχθηκε με τον Όρμπαν και την Λεπέν. Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά».

Και όλα αυτά έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου καθώς η ίδια παρεξηγείται όταν την χαρακτηρίζουν ακροδεξιά.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία από δω και πέρα στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της, ο κ. Μαρινάκης έστειλε κι άλλο μήνυμα λέγοντας «είναι πάρα πολύ κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και όχι μόνο ως προς τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και ως προς την γενικότερη κατάσταση, γεωπολιτικά, για να έχουμε στη χώρα μας πολιτικούς που η ρητορική τους και οι αποστροφές τους, παραπέμπουν σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών».

Κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομίλησε το topontiki.gr ανέφερε ότι «θα τελειώσει η πλάκα με τα εύκολα τσιτάτα και την ανέξοδη πολιτική κριτική. Αρκετά τους αφήσαμε να αλωνίζουν, τώρα για κάθε πολιτική ανοησία που λένε θα υπάρχει απάντηση».

Διαβάστε επίσης:

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο Ανδρουλάκης έχει λάβει ξεκάθαρη εντολή – Δεν έχω καμία έγνοια για θέσεις και αξιώματα

Τζάκρη: Αν ήθελε ο Κασσελάκης θα είχε 5.000 άτομα έξω από την ΚΕ – Εκτροπή τυχόν αναβολή του συνεδρίου

Η κυβέρνηση αρχίζει την αντεπίθεση στα… δεξιά της, με το βλέμμα στους συντηρητικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λατινοπούλου –, Ορμπανισμό, Γερμανίας,latinopoulou –, orbanismo, germanias