Τουρισμός: Προβληματισμός στους επιχειρηματίες από τα χρήματα που αφήνουν οι τουρίστες

Μπορεί ο αριθμός των τουριστών και ταξιδιωτών που υποδέχεται η Ελλάδα κάθε χρόνο να καταγράφει διαρκώς αυξητική πορεία, ωστόσο, όσον αφορά στα χρήματα που αφήνουν στις τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρές και μεσαίες είναι… άλλη ιστορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αν και υπάρχει πολύς κόσμος στα νησιά και τους ηπειρωτικούς προορισμούς, η… οικονομική κίνηση των επισκεπτών δεν είναι η αναμενόμενη, όπως λένε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο

χώρο του τουρισμού.

«Φέτος δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια ο τουρισμός, από οικονομικής άποψης. Ο κόσμος έρχεται εδώ και ζορίζεται», λέει ο Μπάμπης Πολιτίδης, υπεύθυνος beach bar restaurant στην Κω. «Οι ξαπλώστρες στην Κω είναι ελεύθερες, δεν χρεώνονται, και ο κόσμος πηγαίνει στα σούπερ μάρκετ και ψωνίζει παίρνουν πράγματα για να πιουν και να φάνε. Έχουμε ένα θέμα με αυτό και δεν ξέρω τι θα γίνει», σημείωσε.

Όπως τονίζει και ο ίδιος, υπάρχει τουριστική κίνηση στο νησί, αλλά οι επισκέπτες περιορίζουν τα έξοδά τους. «Έχει αρκετό κόσμο, βγαίνουν, έχει κίνηση πάρα πολύ και έρχονται και από την Τουρκία πολλοί, έχει βοηθήσει η βίζα. Οι ξενοδόχοι είναι ευχαριστημένοι από αυτό, δίνει παραπάνω ζωή στο νησί. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Παλιότερα ήταν πιο άνετοι οικονομικά, πλέον ζορίζονται», συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης

Σπάρτη: Πατέρας κατηγορείται πως βίαζε την ανήλικη κόρη του επί 5 χρόνια

Έσβησε η φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου μετά την ανατροπή βυτιοφόρου – Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα (Videos/Photos)

Κίνηση στους δρόμους: Χάος στον Πειραιά – Φεύγουν και οι τελευταίοι Αθηναίοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρισμός, Προβληματισμός,tourismos, provlimatismos