Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Γιατί η απόφαση της κυβέρνησης έχει μεγάλο ρίσκο – Τα 5 ερωτήματα που προκύπτουν

Σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου –όπως είναι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών– προχώρησε χθες η κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός με δήλωση του όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αρχικά για όσους εργάζονται στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων οι οποίοι θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα αλλιώς από τις 16 Αυγούστου και μετά θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Ακόμα, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται

για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.

Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να μειώσει τον μεγάλο αριθμό των ανεμβολίαστων ενώ παράλληλα προσδοκά η χώρα να μην βρεθεί και πάλι σε έκτακτη ανάγκη μπαίνοντας σε ένα νέο lockdown.

«Καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σε λίγο όλοι ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε, η λύση είναι μία: αυτό το τέλος να έρθει χωρίς άλλον πόνο. Την υποδεικνύουν, άλλωστε, και όσοι σήμερα δίνουν τον αγώνα τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που κατά 99% είναι ανεμβολίαστοι. Συνεπώς, τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες». είπε ο πρωθυπουργός.

Η κίνηση αυτή προφανώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πανδημίας καθώς προκύπτουν μια σειρά από ερωτηματικά:

-Εάν κάποιος πολίτης επιμείνει να μη θέλει να κάνει το εμβόλιο για πόσο καιρό θα βρίσκετε σε αναστολή εργασίας.

-Ποιος θα εμποδίσει έναν επιχειρηματία να απολύσει έναν υπάλληλο του που δεν έχει κάνει το εμβόλιο από την στιγμή που η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και την στιγμή που ο νέος εργατικός νόμος επιτρέπει τέτοιου είδους κινήσεις.

 -Μήπως μέσα από αυτή την διαδικασία οι ανεμβολίαστοι πολίτες αναζητήσουν έναν φορέα που θα τους εκφράζει και άρα το κίνημα των αρνητών αποκτήσει συγκεκριμένη υπόσταση

-Όλες αυτές οι διαδικασίες –η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς αλλά και η αναστολή εργασίας– βρίσκονται στα πλαίσια του συντάγματος ή θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος προσφυγών από πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

-Μήπως τελικά οι αποφάσεις αυτές βάλουν μέσα στο ίδιο καζάνι τους επιφυλακτικούς με τους αρνητές με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το κίνημα όσων από άποψη και ιδεολογία δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο;

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Βρετανίδες με κορωνοϊό «δραπέτευσαν» από το ξενοδοχείο καραντίνας

Τραγωδία στη Χίο: Πυροσβέστης έπαθε έμφραγμα την ώρα που έσβηνε φωτιές – Καθυστέρησε το ασθενοφόρο(Video)

Άρειος Πάγος: «Στοπ» στη μονιμοποίηση για τους έκτακτους καθηγητές των ΤΕΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα