37,4 εκατομμύρια iPhone πούλησε η Apple το πρώτο τρίμηνο του ‘13

Αύξηση των πωλήσεων με ταυτόχρονη πτώση της κερδοφορίας.

Μπορεί οι αναλυτές τις τελευταίες εβδομάδες να κινδυνολογούσαν, ωστόσο τα πράγματα για την Apple δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 (που αποτελεί το δεύτερο τρίμηνο στο οικονομικό έτος της εταιρείας) και οι πωλήσεις ήταν εξαιρετικές.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία

διάθεσε 37,4 εκατομμύρια iPhone σε σύγκριση με τα 35,1 εκατομμύρια iPhone του αντίστοιχου τριμήνου του 2012 και 19,5 εκατομμύρια iPad –πολλά περισσότερα δηλαδή από τα 11,8 εκατομμύρια της ίδιας περιόδου της περασμένης χρονιάς. Όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, οι Mac τα πήγαν πάνω-κάτω όπως και πέρυσι (κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων το 2012), με τον Tim Cook να ισχυρίζεται ότι τα iPad «κανιβαλίζουν» τις πωλήσεις τους. Επιπλέον, η πτωτική πορεία των iPod συνεχίστηκε, με πωλήσεις 5,6 εκατομμυρίων συσκευών σε σύγκριση με τα 7,6 εκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του ’12.

Συνολικά τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $43,6 δισεκατομμύρια, ωστόσο τα καθαρά κέρδη προσγειώθηκαν στα $9,5 δισεκατομμύρια (το αντίστοιχο τρίμηνο του ΄12 ήταν $11,6 δισεκατομμύρια).

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής οι κάτοχοι iOS συσκευών έχουν κατεβάσει 45 δισεκατομμύρια εφαρμογές από το App Store, ενώ η εταιρεία έχει αποδώσει στους developers $9 δισεκατομμύρια –πλέον, βγαίνουν απ’ τα ταμεία της $1 δισεκατομμύριο κάθε τρίμηνο (και μπαίνουν πολλά περισσότερα). Παράλληλα, το iCloud μετράει 300 εκατομμύρια χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα