Android 4.3 και ενδιαφέροντα στοιχεία για το mobile OS της Google

Πόσα Android tablets έχουν ενεργοποιηθεί παγκοσμίως;

Μαζί με το ολοκαίνουριο Nexus 7, η Google αποκάλυψε (επιτέλους) επίσημα και τη νεότερη έκδοση του Android Jelly Bean –δηλαδή το Android 4.3. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα

αυτή έκδοση θα κάνει πρεμιέρα μαζί με το δεύτερης γενιάς Nexus 7 (μιλώντας πάντα για νέες συσκευές) και θα γίνει επίσης άμεσα διαθέσιμη σαν over-the-air αναβάθμιση για τα Nexus 4, Galaxy Nexus, πρώτης γενιάς Nexus 7 και Nexus 10.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι από το Android 4.3 δεν πρέπει να περιμένεις συνταρακτικά πράγματα –γι’ αυτό εξάλλου και εξακολουθεί να ονομάζεται Jelly Bean. Στα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η βελτιωμένη υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, με δυνατότητα δημιουργίας «προφίλ με περιορισμούς». Αυτά τα προφίλ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο υλικό και εφαρμογές της Android συσκευής –κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για γονείς και παιδιά.

Επιπλέον, θα μπορείς από εδώ και στο εξής να δεις το ιστορικό των ειδοποιήσεών σου, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την υποστήριξη OpenGL ES 3.0 (για καλύτερες επιδόσεις στα 3D γραφικά), την ενσωματωμένη υποστήριξη Low Energy Bluetooth 4.0 (χρησιμοποιείται από συσκευές όπως τα διάφορα fitness tracking gadgets), την ανανέωση των stock εφαρμογών της Google, καθώς και το λανσάρισμα της εφαρμογής Google Play Games –που απευθύνεται, φυσικά, στους gamers.

Πέρα από τις ανακοινώσεις νέων συσκευών και της νέας έκδοσης του Android, η Google παρουσίασε επίσης και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον κόσμο του Android. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με την ίδια τη Google, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί παγκοσμίως πάνω από 70 εκατομμύρια Android tablets. Η εταιρεία υποστηρίζει μάλιστα πως κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013,ένα στα δύο tablets που πωλούνταν παγκοσμίως, ήταν Android. Τέλος, το Google Play (που ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια downloads), φιλοξενεί επίσημα πάνω από 1 εκατομμύριο εφαρμογές και η Google κατέγραψε σημαντικά αυξημένα έσοδα ανά χρήστη. Καθόλου άσχημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα