Made in Greece – tradeNOW

Η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανταλλαγών.

THE STORY SO FAR

Η tradeNOW είναι μία νέα δυναμική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανταλλακτικής οικονομίας και προσφέρει υπηρεσίες B2B, B2C και C2C. Ορμώμενοι από την βαθιά οικονομική κρίση, μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφάσισε να δώσει μια διαφορετική λύση στην έλλειψη ρευστότητας, αναπτύσσοντας μία πλατφόρμα ανταλλαγών,

την tradenow.gr, η οποία προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες χρήσης στα μέλη της και κυρίως τη δυνατότητα να αποκτήσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς κόστος.

Σε αυτό το νέο διαδικτυακό κόμβο τα μέλη μπορούν να ανταλλάξουν προϊόντα και υπηρεσίες ίσης αξίας αλλά και διαφορετικής με τη χρήση ενός εναλλακτικού νομίσματος (trade point) για τη κάλυψη της υπολειπόμενης αξίας, να δημιουργήσουν τις δικές τους κοινότητες ανταλλαγών, να έρθουν σε επαφή με άλλα μέλη που ζουν μακριά και να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε μεγάλη απόσταση, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στην πλατφόρμα και η εύκολη χρήση της κάνουν την διαδικασία της ανταλλαγής μια ξεχωριστή διαδικτυακή εμπειρία. Ταυτόχρονα η εξειδικευμένη ομάδα υποστήριξης που αναλύει τις ανάγκες των μελών της επιτυγχάνει την επάρκεια της πλατφόρμας σε προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ανταλλαγών.

Το όραμα της ομάδας είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ανταλλαγής και σκοπός της είναι η παροχή της πιο ολοκληρωμένης διαδικτυακής υπηρεσίας ανταλλαγής με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών της πλατφόρμας.

Η εταιρεία οργανώθηκε με βάση τις αρχές τις κοινωνικής ευθύνης για την αειφόρο ανάπτυξη. Οι αρχές της, trust - Εμπιστοσύνη, reciprocity - Ανταποδοτικότητα, anticipation - Προσδοκία, dedication - Αφοσίωση, ethics είναι οι ίδιες οι αρχές του ανταλλακτικού εμπορίου. Η ανταποδοτικότητά της προς τις τοπικές κοινωνίες είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας γι αυτό και η εταιρεία ανταποδίδει το 10% των πόντων σε επιλεγμένες ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται για να καλύψουν τα δικά τους έξοδα.

TO KNOW US BETTER

Γιάννης Δεληγιάννης | Γενικός Διευθυντής

Η πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών είναι γεγονός. Να υποθέσουμε πως η παρατεταμένη οικονομική κρίση ήταν η αφορμή για την ανάπτυξή της;

Ήταν ένας από τους λόγους, όχι όμως απαραίτητα ο κύριος. Η ομάδα που οραματίστηκε την tradenow.gr αποτελείται από δημιουργικούς επαγγελματίες που θέλησαν να κάνουν κάτι καινούργιο στη ζωή τους, μία επιχειρηματική κίνηση τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη, που θα δώσει έναυσμα και θα κινήσει την αγορά με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Η οικονομική κρίση βοήθησε στο να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινήσουμε την αγορά. Και αυτό μας έφερε αυτόματα στη δημιουργία της πλατφόρμας.

Πόσο ασφαλείς είναι οι συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας tradeNOW και ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της;

Απολύτως. Είναι και ένα από τα κομμάτια της κοινωνικής μας ευθύνης που θελήσαμε να είναι δυνατό από την αρχή. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πρέπει να είναι απολύτως ασφαλείς για να είναι αξιόπιστες. Εκτός από κρυπτογραφημένη μετάδοση στοιχείων (encrypted data transfer) κατά την οποία, όλα τα δεδομένα μεταφέρονται κρυπτογραφημένα, υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στις ηλεκτρονικές πληρωμές, ασφάλεια στην πρόσβαση των προσωπικών συναλλαγών με password που υποχρεωτικά αλλάζει κάθε δύο μήνες, μηχανισμοί διαχείρισης κακόβουλου περιεχομένου και μία ομάδα συνεργατών μας που είναι διαθέσιμη 24/7, 365 ημέρες το χρόνο που φροντίζει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των μελών της.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία σας, ο Έλληνας καταναλωτής είναι εξοικειωμένος με την έννοια της ανταποδοτικότητας;

Τα τελευταία χρόνια η έννοια της ανταποδοτικότητας έχει περάσει στους καταναλωτές κυρίως μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης αγοράς ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Η ανταλλαγή εμπεριέχει τη έννοια της ανταποδοτικότητας αλλά με μια ουσιαστική διαφορά. Στην ανταποδοτικότητα περιμένει κανείς ότι κάποιος θα του ανταποδώσει κάτι στο μέλλον, για μία πράξη που έκανε στο παρόν, ενώ η ανταλλαγή έχει την έννοια της άμεσης ανταπόδοσης. Ανταλλάσσεις κάτι που έχεις και δεν χρειάζεσαι με κάτι άλλο που και θέλεις και χρειάζεσαι άμεσα (π.χ. προϊόν με υπηρεσία) χωρίς να πληρώσεις σε μετρητά. Ανταλλαγές κάνουμε από την παιδική μας ηλικία. Θυμηθείτε μόνο τα χαρτάκια με τις ομάδες που ανταλλάσαμε σαν παιδιά. Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου απλοποιήσαμε την ανταλλαγή επιτρέποντας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να κάνουν συναλλαγές χωρίς να χρησιμοποιούν χρήματα.

Μετά την Ελλάδα και την Κύπρο, υπάρχουν σχέδια δραστηριοποίησης της tradeNOW και σε άλλες χώρες του εξωτερικού;

Ναι, σκοπεύουμε να έχουμε παρουσία σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης σύντομα, για να μπορούν τα μέλη μας να αποκτούν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά ακόμα και ακίνητα από παντού και να έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους ή να ανταλλάσσουν υπηρεσίες σε μεγαλύτερες αγορές. Για αυτό και στην πλατφόρμα έχουμε προβλέψει και το συμπληρωματικό νόμισμα Trade Point ίσης αξίας με 1 ευρώ, ώστε να καλύπτονται αξιακές διαφορές και να διευκολύνονται οι ανταλλαγές.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η πλατφόρμα λειτουργεί με τέσσερα απλά βήματα:

Ανάρτηση. Θέλεις να ανταλλάξεις προϊόντα, υπηρεσίες, ακίνητα, ακόμη και ιδέες; Ανάρτησέ τα απλά και εύκολα!

Αντιστοίχηση. Η tradenow.gr θα αντιστοιχίσει αυτόματα το προσφερόμενο είδος ή υπηρεσία και θα προτείνει ευκαιρίες ανταλλαγής σύμφωνα με την καταχώριση σου.

Ανταλλαγή. Ώρα για δράση! Αντάλλαξε με ασφάλεια, ξεκινώντας από την online συμφωνία και φτάνοντας ως την ολοκλήρωση της συναλλαγής με ή χωρίς τη φυσική σου παρουσία.

Αξιολόγηση. Τα νέα πρέπει να διαδίδονται γρήγορα. Αξιολόγησε το νέο σου «απόκτημα», συμβάλλοντας στην αξιοπιστία του δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα