Resident Evil Revelations – Must Play Μαΐου ‘13

Ήρθε στη… μεγάλη οθόνη με το σπαθί του!

Το Resident Evil είναι μια σειρά που κατορθώνει να βρίσκεται στις επάλξεις για πολλά χρόνια! Σίγουρα, η Capcom εκμεταλλεύεται το «νομισματοκοπείο» που δημιούργησε, από την άλλη πλευρά όμως, οι οπαδοί της σειράς έχουν αρχίσει να κουράζονται με τις αλλεπάλληλες στραβοτιμονιές της εταιρείας και την παρέκκλισή της από το survival horror,

είδος το οποίο η ίδια η σειρά έφερε στο προσκήνιο. Παρότι τα ports από οικιακές σε φορητές κονσόλες τείνουν να γίνουν μόδα (God Of War, Metal Gear Solid), αποφέροντας γρήγορο κέρδος, το Resident Evil : Revelations είναι κάπως ξεχωριστή περίπτωση. Aρχικά ήταν αποκλειστικός τίτλος του 3DS και με τη μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη φιλοδοξεί να εξιλεώσει την σειρά στα μάτια των οπαδών της, επαναφέροντας το gameplay στον… ίσιο δρόμο! Τυπικά, είναι μία HD μετατροπή με τις συνήθεις κακές τεχνικές επιπτώσεις, όπως η περιστασιακή θολούρα και η λιγότερη λεπτομέρεια στις επιφάνειες και στον φωτισμό. Το παιχνίδι όμως λάμπει στον τομέα του gameplay, της ατμόσφαιρας και της πλοκής, σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν κρίμα να παραμείνει στο 3DS!

JILL ΚΑΙ CHRIS, ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ

Η ιστορία τοποθετείται χρονολογικά ανάμεσα στο Resident Evil 4 και το Resident Evil 5. Μετά την ίδρυση της αντιτρομοκρατικής B.S.A.A., οι παλιοί γνώριμοι από το πρώτο Resident Evil, Chris Redfield και Jill Valentine, καταδιώκουν τους Veltro, μία τρομοκρατική οργάνωση που εξαπολύει βιο-οργανικές επιθέσεις. Η τελευταία τους γνωστή τοποθεσία ήταν πάνω στο SS Queen Zenobia, ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, εκεί όπου θα λάβει χώρα το κυριότερο κομμάτι της δράσης του παιχνιδιού. Η παρουσίαση των κεφαλαίων γίνεται με τηλεοπτικό τρόπο, με εισαγωγή τύπου «στο προηγούμενο επεισόδιο» για κάθε νέο κεφάλαιο, όπου αναλαμβάνεις την Jill ή τον Chris, που αναζητούν ο ένας τον άλλο! Η δράση δεν είναι στα πρότυπα του τελευταίου -περισσότερο action από όσο θα έπρεπε- Resident Evil 6, άλλα επαναφέρει την εξερεύνηση και το αίσθημα της απομόνωσης ενός survival horror, με προσεγμένα στο μέτρημα πυρομαχικά, και τον έξυπνο σχεδιασμό στα κύματα των επιθέσεων.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Το gameplay θυμίζει αυτό του Resident Evil 4, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στη σειρά. Tα στενά, κλειστοφοβικά περάσματα, οι αγχωτικές στιγμές όπου πρέπει να βρεις γρήγορα τρόπο διαφυγής και οι έξυπνοι γρίφοι, με την συνοδεία θεατρικών διαλόγων και κινηματογραφικών τρικ, είναι όλα εδώ. Με την απόκτηση του Genesis, έχεις τη δυνατότητα να σκανάρεις τους εχθρούς, να εντοπίσεις κρυμμένα αντικείμενα και να αποκτήσεις πράσινα herbs που γεμίζουν την ενέργεια, ενώ υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρκετά από τα διαθέσιμα όπλα. Με λίγο πειραματισμό, θα βρεις τους κατάλληλους συνδυασμούς για να προχωρήσεις στο παιχνίδι. Με την ολοκλήρωση κάθε επεισοδίου, το παιχνίδι βαθμολογεί την επίδοσή σου βάσει της ταχύτητας και της ακρίβειάς σου. Και ενώ η single-player campaign είναι χορταστική και διαρκεί δέκα και πλέον ώρες, υπάρχει και η επιλογή παιχνιδιού Raid, η οποία είναι online co-op, και αποτελείται από μικρές αποστολές καθαρής δράσης, με τις οποίες κερδίζεις rank και σου δίνεται η δυνατότητα να είσαι στο πεδίο της μάχης με ένα φίλο σου, ελέγχοντας την Jill και τον Chris ταυτόχρονα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Εάν ξεπεράσεις το ζήτημα των γραφικών, τα οποία δεν κρίνονται άσχημα, αλλά δεν βρίσκονται και στο επίπεδο του ανταγωνισμού και εστιάσεις καθαρά στην ποιότητα του gameplay που προσφέρει το Revelations, τότε έχεις μπροστά σου ένα από τα καλύτερα Resident Evil των τελευταίων χρόνων. Το σενάριο, η ατμόσφαιρα και το gameplay, έχουν αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση που αποκόμιζε κανείς παίζοντας ένα από τα κλασικά Resident Evil του παρελθόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα