Για πρώτη φορά διατέθηκαν στην αγορά περισσότερα smartphones απ’ ότι feature phones

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία της IDC για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές.

Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έφερε μαζί του και μια προδιαγεγραμμένη –αλλά πολύ σημαντική– ανατροπή για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Για πρώτη φορά, οι κατασκευαστές διέθεσαν διεθνώς περισσότερα smartphones απ’ ότι feature phones.

Συνολικά, οι κατασκευαστές διέθεσαν στην παγκόσμια αγορά 419 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, από τα οποία τα 216 εκατομμύρια ήταν smartphones

–γεγονός που σημαίνει πως εξασφάλισαν το 51,6% της πίτας. Αν ρίξουμε μια πιο διεξοδική ματιά στα στοιχεία των smartphones, μπορούμε να δούμε ότι η Samsung διεύρυνε την διαφορά της από την (δεύτερη) Apple, ενώ παράλληλα η (τρίτη) LG διέθεσε διπλάσιο αριθμό smartphones σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κατασκευαστών. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση κλείνουν οι Huawei και ΖΤΕ.

Όσο για τη συνολική εικόνα (smartphones και feature phones), η Samsung διατηρεί την πρωτιά, με τη Nokia να πλασάρεται στη δεύτερη θέση χάρη στις αξιόλογες –και πολύ προσιτές– feature συσκευές της. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του TOP 5 συμπληρώνουν με τη σειρά οι Apple, LG και ZTE.

Keywords
Τυχαία Θέματα