Το Twitter παρουσιάζει το Vine

Νέα υπηρεσία τύπου Instagram με βίντεο σε στιλ GIF.

Μια νέα υπηρεσία με το όνομα Vine παρουσίασε το Twitter. Φαντάσου κάτι σαν το Instagram, μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι εικόνες είναι κινούμενες και μοιάζουν περισσότερο με GIF. Για την ακρίβεια, τα σύντομα βίντεο που οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν στο Vine

παίζουν σε loop, έχουν διάρκεια μέχρι έξι δευτερόλεπτα το πολύ –και σε αντίθεση με τα GIF, έχουν ήχο.

Παρότι δεν πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία αυτού του τύπου (υπάρχει ήδη για παράδειγμα το Viddy), το γεγονός πως το Vine λανσάρεται από το Twitter, του ανοίγει τον δρόμο για την επιτυχία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Twitter, ο περιορισμός της διάρκειας των βίντεο στα έξι δευτερόλεπτα είναι αντίστοιχος με τον περιορισμό των 140 χαρακτήρων στα μηνύματα του Twitter –κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες του Vine να γίνονται πιο δημιουργικοί. Αυτά τα βίντεο είναι σαν ένα μικρό παράθυρο σε όλα όσα συνθέτουν τις ζωές των χρηστών.

Αν και το Vine ανήκει πλέον στο Twitter και μπορείς πανεύκολα να κάνεις tweets των βίντεό σου στο δημοφιλές social network, δεν χρειάζεσαι λογαριασμό στο Twitter για να το χρησιμοποιήσεις μιας και λειτουργεί σαν αυτόνομο social network. Προς το παρόν το Vine είναι διαθέσιμο σαν εφαρμογή μόνο για iPhone και iPod Touch, ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις φυσικά τα βίντεο και από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή. Η εταιρεία επισήμανε βέβαια ότι σύντομα το Vine θα κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες πλατφόρμες –υποθέτουμε πως το Android θα είναι η επόμενη.

Holding hands at Tilden park vine.co/v/biTaEEwdq2n?1

James Buckhouse (@buckhouse) 24 Ιανουαρίου 2013
Keywords
Τυχαία Θέματα