Divergent thinking: έκθεση της Σταυρούλας Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck

Την δεύτερη προσωπική της έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Divergent thinking», παρουσιάζει η Σταυρούλα Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck, από 2 έως 12 Οκτωβρίου.

Το Divergent Thinking έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Είναι ένας τρόπος σκέψης ή μία μέθοδος που «γεννάει» δημιουργικές ιδέες. Συνήθως τα άτομα με αυτή την ικανότητα χαρακτηρίζονται από ετεροδοξία, περιέργεια, θέληση να ρισκάρουν και επιμονή.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα έργα του πρώτου μέρους συνθέτουν μία ιστορία που ξετυλίγεται σταδιακά στο δικό της χρόνο και χώρο,

όπου τα πάντα βρίσκονται σε αμφισβήτηση και το Αυτονόητο γίνεται Ζητούμενο. Ο κεντρικός ήρωας εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, αποτυπώνοντας την αέναη πάλη του Ανθρώπου να αποτινάξει από πάνω του τις μεγαλύτερες φυλακές, αυτές που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας.

Στο δεύτερο μέρος ο κεντρικός ήρωας δεν είναι μόνος του. Έχει τους δικούς του προσωπικούς ήρωες που τον συντροφεύουν σε αυτό το δύσκολο οδοιπορικό, ώστε να μην χάνει τον προορισμό του και να μην χάνεται και ο ίδιος. Είναι αυτά που τον επαναπροσδιορίζουν. Είναι αυτά που τον βοηθούν να πάει ένα βήμα παραπέρα, ώστε να επιστρέψει πίσω στην αρχή από όπου ξεκίνησε.

Η Σταυρούλα Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. Το Το 2002 – 2004 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο Σχεδίου του Νικόλαου Χριστοφοράκη. Το 2008 – 2013 γνώρισε τη φιλοσοφία του Flamenco στη σχολή Solea της Ελένης Γιαννοπούλου και συμμετείχε σε χορευτικές παραστάσεις στο θέατρο «Ιλίσια» και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 2011 αρθρογράφησε στο μηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό «Dance Life Magazine» και το 2012 συμμετείχε ως art director στην μεσαίου μήκους ταινία «Έξοδος Ασφαλείας», σκηνοθεσία Θάνος Κουβαράς και Εργίνα Λυγίζου.

To Μάρτιο του 2014 φιλοξενήθηκε στο Booze Cooperativa η πρώτη της ατομική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μπαίνουμε στη Νύχτα και μας Καταναλώνει η Φωτιά», η οποία περιλάμβανε δεκατρία έργα ζωγραφικής και ένα γλυπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα