QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν: Ομιλίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Γιώργος Κοτανίδης ‘αποχαιρετά’ το ρόλο-σταθμό της καριέρας του- την ‘αναμέτρησή’ του με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν -στο έργο «QED» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» του Πήτερ Παρνέλ, μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της δεκαετίας, που ζωντανεύει ξανά για περιορισμένες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με κάθε παράσταση να αναδεικνύεται σε μια ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, πριν και μετά την παράσταση, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ξεχωριστές ομιλίες

αλλά και να συνομιλήσει με κάποιους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες φυσικούς που θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ύλης και του Σύμπαντος.

Ο Ξενοφών Μουσάς και ο Raul Perez θα μας μιλήσουν για το "Πως ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι υπάρχουν νόμοι της φύσης και πώς οδηγήθηκε στα στοιχειώδη σωμάτια" και ο Βασίλης Χαρμανδάρης για “Το σύμπαν από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον”.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης θα συνομιλήσει «με το φως και με τον χορογράφο του φωτός», ο Μανόλης Δρης θα αναφερθεί στην «εξέλιξη της Δομής της ύλης και της Κβαντικής Φυσικής», ο Παναγιώτης Νιάρχος στην αναζήτηση «μιας άλλης Γης στο Σύμπαν", ενώ ο Γιώργος Τριμπέρης στη "Βασική έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και πραγματικές κοινωνικές ανάγκες".

Μία μοναδική συνύπαρξη Τέχνης και Επιστήμης, με την αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

To πρόγραμμα αναλυτικά:

30/11 –Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστήμιου Αθηνών. Μαζί του ο Μεξικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σονόρα Raul Perez : "Πως ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι υπάρχουν νομοι της φυσης και πως οδηγήθηκε στα στοιχειώδη σωμάτια".

1/12 - Βασίλης Χαρμανδάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: “Universe, from the bright past to the dark future”. “Το σύμπαν από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον”

7/12- Γιώργος Γραμματικάκης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, τέως Πρύτανης, νυν Ευρωβουλευτής: "Ο Γιώργος Γραμματικάκης συνομιλεί με το φως και με τον χορογράφο του φωtός."

8/12- Μανόλης Δρης, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου : “Η εξέλιξη της Δομής της ‘Υλης και της Κβαντικής Φυσικής”

14/12 – Παναγιώτης Νιάρχος, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών : "Αναζητώντας μια άλλη Γη στο Σύμπαν"

15/12 – Γιώργος Τριμπέρης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών : "Βασική έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και πραγματικές κοινωνικές ανάγκες".

Keywords
Τυχαία Θέματα