The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο, ένα επιστημονικό δρώμενο στο Hub Events

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζοντας για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο, εντάσσουν στο φετινό τους πρόγραμμα την νέα επιστημονική θεατρική παράσταση της ομάδας του Famelab, The Science

of CSI : Έγκλημα στο Εργαστήριο. H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το BRITISH COUNCIL.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πρόκειται για μία πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση που παρουσιάζει με απλό και ευχάριστο τρόπο μια σειρά επιστημονικών θεμάτων:

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι νεαροί επιστήμονες στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τον θάνατο μιας ερευνήτριας κάτω από παράδοξες συνθήκες... ήταν φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα;

Η επιστήμη και ο σημαντικός ρόλος της έρευνας πίσω από τις αγαπημένες μας αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές αποκαλύπτονται και μας προσκαλούν σε μια βραδιά με χιούμορ και μυστήριο. Έγκλημα στο Εργαστήριο και ...η παράσταση αρχίζει!

*Η πρώτη παρουσίαση αυτής της θεατρικής παράστασης έγινε στη Βραδιά του Ερευνητή (2012). Στη συνέχεια η ομάδα του Famelab ανέβασε μία άλλη παραγωγή: Ατομικοί διάλογοι: από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ. Και πάλι η ομάδα ξαναχτυπά με ανανεωμένο κείμενο, καινούριους συμμετέχοντες επί σκηνής, αλλά και νέους ρόλους – έκπληξη! Η παράσταση αυτή ανέβηκε πρόσφατα στη Βραδιά του Ερευνητή (2014) με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζει..

Ποια είναι η Ομάδα του Famelab;

Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες των θετικών επιστημών οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό FameLab που διοργανώνει από το 2007 το British Council, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (μέχρι το 2012) και από το 2013 σε συνεργασία με το The HuB Science και το Αthens Science Festival. Σκοπός του διεθνούς αυτού διαγωνισμού, που κατακτά συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας, είναι ηανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της Επιστήμης. Τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων είναι: περιεχόμενο, σαφήνεια και χαρισματικότητα. Δημιουργήθηκε αρχικά στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την προσέκλυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και τη τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους.

Συντελεστές:
Σενάριο: Άννα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Μουσική (πρωτότυπη ειδικά γραμμένη για το έργο): Ντίνος Πρασσάς
Video: Αντώνης Λεκόπουλος, Κυριάκος Μακαρονίδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Άρτεμις Τσιλιμιδού, Πόλυ Σκένδρου
Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου
Σύμβουλος: Κατερίνα Χατζησταματίου

Παίζουν
Χριστίνα Σκουληκίδου: Εύα Παππά, πτώμα (ερευνήτρια όσο ήταν εν ζωή)
Σταύρος Δημητρακούδης: Μιλτιάδης Αργυρός, Διοικητικός Διευθυντής
Κώστας Καρπούζης: Γιώργος Δούκας, ερευνητής
Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου: Άντα Ζωγράφου, ερευνήτρια
Φαίδρα Μπόκαρη: Μαίρη Καρρά, καθαρίστρια
Αθανάσης Κουστένης: Δημήτρης Σακελλάριος, αστυνόμος
Νίκος Παπαδημητρίου: Θεοχάρης Νικολάου: υπαστυνόμος
Δημήτρης Τσιμπίδας: Ηλίας Χρήστου: υπαστυνόμος

Αρχειακό Υλικό: από το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ και άλλες πηγές
Ευχαριστούμε τη ζωγράφο και ιστορικό τέχνης κα Χαρά Παπαθεοδώρου για τη σημαντική της συνδρομή

Keywords
Τυχαία Θέματα