Χρωματιστές Γυναίκες, του Βασίλη Ζιώγα στο Faust

Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής παρουσιάζει τις Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα, από 31 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις στο Faust.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Άννα και η Έλλη.

Δύο αδερφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι και σε αυτό που αποκαλούν «παρελθόν». Δύο γυναίκες σε μια συνεχόμενη κατάσταση αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό

και το ασυνείδητο. Μία διαδρομή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο. Ένας αγώνας επιβίωσης, μέσα σ’ έναν λαβύρινθο συμβολικών μηνυμάτων και αλληγοριών. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία, που ανοίγουν μαζί.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Ξυκομηνός
Επιμέλεια κίνησης: Ελίνα Τζαβάρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Επιμέλεια μουσικής: Βαγγέλης Μπαλάφας
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Μπέκος
Ηχογραφημένη φωνή: Μαρία Καπουράλου

Παίζουν: Ευθυμία Δραμαλή, Λυγερή Ταμπακοπούλου

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές από 15 ετών και άνω.

Ο Βασίλης Ζιώγας (1935–2001) ανήκει στους σημαντικότερους Νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς. «Αιρετική» μορφή του νεοελληνικού θεάτρου, έχει χαρακτηρισθεί και ως ο ποιητικότερος συγγραφέας της νέας ελληνικής δραματουργίας. Η γραφή του συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ και τον κυνισμό. Χωρίς να μπορεί να αναχθεί σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά πρότυπα, ελληνικά ή ευρωπαϊκά, συνδυάζει δημιουργικές επιρροές από τον υπερρεαλισμό, την ψυχανάλυση, την κβαντική φυσική, το αρχαίο δράμα και το θέατρο του παραλόγου. Το έργο του «Χρωματιστές γυναίκες» θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου.

Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Ευθυμία Δραμαλή και τον Κώστα Ξυκομηνό και έχει παρουσιάσει δύο θεατρικούς μονολόγους σε φεστιβάλ. Πρόκειται για τους «Και τώρα η σειρά μου» (2015) και «Εγώ δεν ήθελα να γίνει έτσι» (2016), σε σκηνοθεσία του Κώστα Ξυκομηνού και ερμηνεία της Ευθυμίας Δραμαλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα