Περλιμπλίν και Μπελίσα, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Βράχων

Το Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” - “Άννα Συνοδινού”, θα φιλοξενήσει την παράσταση του έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Περλιμπλίν και Μπελίσα” με τους Στέλιο Μάϊνα και Δήμητρα Ματσούκα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων 2013”, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013.

Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του Έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και

δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθεάτρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρεί μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια. Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιας πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γι’ αυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του. Σ’ αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.

Παίζουν:

Περλιμπλίν: Στέλιος Μάινας, Μπελίσα: Δήμητρα Ματσούκα

Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου

Πιάνο: Ιώ Κυριακίδη

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος

Σκηνικός Χώρος-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Εικαστική παρέμβαση–Ενδυματολογία-Μάσκες: Αριστείδης Πατσόγλου

Καλλιτεχνική διεύθυνση–Οργάνωση παραγωγής: 5η Εποχή Τέχνης

Keywords
Τυχαία Θέματα