Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής, Σωματικής &Φωνητικής Έκφρασης στο Ωδείο Αθηνών

Το Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής, Σωματικής & Φωνητικής Έκφρασης απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς, μουσικούς, vocalists και Performers που θέλουν να αναπτύξουν και να εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα, με αφετηρία τις τεχνικές του Νέου Μουσικού Θεάτρου, και θα διεξαχθεί για 4 Κυριακές του Νοεμβρίου 2014 στο Ωδείο Αθηνών.

Ξεκινώντας με την ανάλυση και την διερεύνηση των συστατικών στοιχείων μίας παράστασης/performance -τόσο από την πλευρά του «εκτελεστή» όσο

και του δημιουργού- οι παράμετροι αυτές θα δουλευτούν αρχικά απομονωμένα και ανεξάρτητα και στην συνέχεια σε διάφορους, κάποτε αντισυμβατικούς συνδυασμούς.

Αν και ο βασικός κορμός του εργαστηρίου βασίζεται στο βίωμα και την σωματικοποίηση των τεχνικών αυτών, κατά διαστήματα θα πραγματοποιούνται και συναντήσεις αφιερωμένες στην θεωρητική υποστήριξη της εργασίας αυτής.

Παρόλο που η έμφαση θα δοθεί στο νέο μουσικό θέατρο και performance, οι περισσότερες τεχνικές που θα διδαχθούν είναι χρήσιμες και αξιοποιήσιμες από όλους τους ηθοποιούς/performers.

Το εργαστήριο είναι δομημένο σε επάλληλους αυτοτελείς κύκλους διάρκειας 4 συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν κάποιους από αυτούς.

Φιλοδοξούμε να παρουσιάζουμε σε τακτά διαστήματα τα μέχρι ώρας αποτελέσματα του Εργαστηρίου στο κοινό, για την in vivo κρίση και αποτίμηση τους.

Στους σκοπούς του Εργαστηρίου περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ενός πυρήνα εξειδικευμένων Performers για την παραγωγή και παρουσίαση επαγγελματικών παραστάσεων.

Θεματικές Ενότητες:

-Χρονική και Χωρική ευαισθητοποίηση

-Τεχνικές αναπνοής

-Ενεργοποίηση ηχείων του σώματος

-Ήχοι και Θόρυβοι με το σώμα και την φωνή

-Φωνητική ποίηση

-Ρυθμολογία και ρυθμική δόμηση

-Συγχρονισμός και Επαλληλία

-Ενεργή Ακρόαση

-Παραμετροποίηση του υλικού

-Τεχνικές Δομημένου αυτοσχεδιασμού

-Ατομικές και Ομαδικές Εφαρμογές

-Ανάλυση, Διδασκαλία και Εκτέλεση επιλεγμένων έργων του Ρεπερτορίου

Oργανώνει, Επιμελείται και Διδάσκει, ο Ανάργυρος Δενιόζος

Συμμετέχει, η Δέσποινα Παπαχριστοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα