Greeks Abroad | Ζήσης: "Ο Καλάθης είναι σαν τον Οσκαρ Ρόμπερτσον"

Ο Νίκος Ζήσης μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα, φέτος αγωνίζεται στο Eurocup με την Μπιλμπάο και τονίζει ότι δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του, μιλάει για τους στόχους της ομάδας και πραγματικά "στάζει μέλι" για τον Νικ Καλάθη και τα κατορθώματά του με την Λοκομοτίβ.

Ο Ελληνας πολύπειρος παίκτης εγκαινίασε το προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurocup και μίλησε για το πώς

η Μπιλμπάο πήρε το εισιτήριο για τους "4" απέναντι στην Ουλμ, την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στην Μπιλμπάο, τους στόχους της ομάδας αλλά και τον Νικ Καλάθη.

"Η Μπιλμπάο έχει προκριθεί στην ημιτελική φάση, μιας και έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουλμ. Σεν ήταν εύκολη η σειρά για εμάς. Η Ουλμ παρότι δεν είναι δημοφιλής ομάδα κατάφερε και νίκησε ομάδες όπως η Γαλατασαράι και ο Ερυθρός Αστέρας και έδειξε τις δυνατότητές της. Ηταν πραγματικά πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε. Το κλειδί πιστεύω ότι ήταν το τελευταίο λεπτό στο πρώτο μεταξύ ματς που μειώσαμε την διαφορά από τους 12 πόντους στους τέσσερις. Στο ματς που έγινε μέσα στην έδρα μας καταφέραμε να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας και να αποδώσουμε πολύ καλά στα αμυντικά μας καθήκοντα", είναι τα όσα έγραψε ο Νίκος Ζήσης για τις αναμετρήσεις της Μπιλμπάο απέναντι στην Ουλμ και χάρισαν στην ισπανική ομάδα μια θέση στους "4" της διοργάνωσης.

Μετέπειτα μίλησε για τους στόχους της ομάδας του και την συμμετοχή της στο Eurocup: "Πιστεύω ότι το Eurocup είναι ο ευθύς δρόμος για την Μπιλμπάο ώστε να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης ότι όχι μόνο είναι οι καλύτερες ομάδες στην λίγκα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή στο Eurocup όλες οι ομάδες που συνεχίζουν, εμείς, η Λοκομοτίβ, η Μπουντιβέλνικ και η Βαλένθια, έχουν πολύ καλές πιθανότητες να πάνε στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας το τρόπαιο του Eurocup. Είναι διπλό το κίνητρο, νικάς μια διοργάνωση και συνεχίζεις σε μία άλλη ακόμη καλύτερη".

Ο Νίκος Ζήσης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Νικ Καλάθη: "Εχω τρελαθεί με τα ποσοστά του Καλάθη. Στο twitter τον φωνάζω Οσκαρ Ρόμπερτσον. Εχεις εξαιρετικές ικανότητες στα ριμπάουντ για γκαρντ. Είναι εύκολο γι’ αυτόν και οι αριθμοί του, μου θυμίζουν τον Οσκαρ Ρόμπερτσον ή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ξέρει ότι αυτά είναι απλά ένα αστείο…".

Στο τέλος ο παίκτης της Μπιλμπάο έγραψε: "Μου αρέσει που ζω στο Μπιλμπάο. Επιπλέον στην ομάδα υπάρχουν ακόμη δύο Ελληνες, ο προπονητής μας, Φώτης Κατσικάρης και ο Κώστας Βασιλειάδης και οι δύο με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ. Είναι η πρώτη μου σεζόν στο Eurocup μετά από 12 χρόνια που αγωνίζομαι στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο για μένα να παρακολουθώ την Ευρωλίγκα από την τηλεόραση, αλλά πήρα την απόφαση να έρθω στην Μπιλμπάο το καλοκαίρι και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν έχω μετανιώσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα