Α2 | Τα Όσκαρ της 12ης αγωνιστικής

Η (12η) αγωνιστική των ντέρμπι έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα για την... απονομή των Όσκαρ του superbasket.gr...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:1. Βαγγέλης Σακελλαρίου (Λαύριο)

Σίγουρα δεν είναι τόσο πολύ... πλέι μέικερ ούτε ο καλύτερος οργανωτής. Γι' αυτό και ο Σάκης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει πολλές αρμοδιότητες. Όμως, πρόκειται για παίκτη με

δυναμισμό στο παιχνίδι του και χρήσιμο εργαλείο, που ενίοτε μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή. Κόντρα στην ΚΑΠ ήταν πραγματικά εξαιρετικός με 14 πόντους (5/6 βολές, 3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και πολύ καλές άμυνες στους αντίπαλους περιφερειακούς. Η συμβολή του ήταν καθοριστική στα 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

2. Μάρκο Πόπαντιτς (Αρκαδικός)

Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό παιχνίδι όπως αυτό με το ισχυρό Ψυχικό, ο Σέρβος γκαρντ έκανε θραύση, με το... κοντέρ να γράφει 29 πόντους (6/8 βολές, 4/6 δίποντα και 5/9 τρίποντα). Χρειαζόταν να κάνει κάτι παραπάνω; Δεν νομίζουμε! Εξάλλου, αυτή είναι η δουλειά του. Να σκοράρει...

3. Κώστας Τότσιος (Καβάλα)

Φοβερή εμφάνιση από έναν χαρισματικό σκόρερ. Ίσως αδικούμε τον "βομβαρδιστή", Σωτήρη Καραποστόλου, όμως ο Κώστας Τότσιος ήταν ο άνθρωπος που "σημάδεψε" το ντέρμπι με τον Κόροιβο. Ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι, φορτώνοντάς το με 22 πόντους (4/4 βολές, 6/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα), ενώ πρόσθεσε ακόμη 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, κάνοντας μόλις ένα λάθος σε 28' συμμετοχής.

4. Αλέξανδρος Σιγκούνας (Ερμής Λαγκαδά)

Τα αθλητικά του προσόντα είναι από τα καλύτερα στο πρωτάθλημα της Α2. Παράλληλα, διαθέτει υψηλό δείκτη τεχνικής και οι άνθρωποι του Ερμή Λαγκαδά νιώθουν δικαιωμένοι για την υπέρβαση που έγινε με την απόκτησή του. Στο ματς με τους Ικάρους Σερρών ήταν... κυρίαρχος των αιθέρων, έχοντας 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

5. Κώστας Τσότσος (Ηρακλής)

Η απόφαση του Στέφανου Πέρκου να τον φέρει στον Ηρακλή αποδείχτηκε... σοφή, καθώς ο προερχόμενος από την Ένωση Ιλίου έμπειρος σέντερ αποτελεί το σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι. Στο "Βαρδινογιάννειο" έκανε απλά το... τέλειο παιχνίδι, έχοντας 17 πόντους με 6/6 βολές, 4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 8 ριμπάουντ σε μόλις 18' συμμετοχής (έπαιξε λίγο λόγω των φάουλ του). Μάλιστα, ήταν και ο άνθρωπος που χάρισε το θριαμβευτικό διπλό στον "Γηραιό", ευστοχώντας και στις 2 βολές που εκτέλεσε στην εκπνοή.

MVP:Κώστας Τότσιος (Καβάλα)

HERO OF THE NIGHT:Αλέξης Φαλέκας (ΑΕΚ)

Η κλάση αυτού του σπουδαίου παίκτη δεν... κρύβεται. Ακόμα κι αν έχουν περάσει τα χρόνια, ο Αλέξης Φαλέκας παραμένει καθοριστικός για μία τόσο σημαντική ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ο απολογισμός των 9 πόντων και των 3 ασίστ που είχε δεν λέει και πολλά πράγματα... Όμως, όποιος βρέθηκε στο κλειστό της Καισαριανής δεν μπορεί να ξεχάσει το τρίποντο-μαχαιριά για την άμυνα του απίστευτα μαχητικού, Φιλίππου. Ο αρχηγός της "Ένωσης" διαμόρφωσε το 70-67 στα 14'' πριν το τέλος και... έκοψε ουσιαστικά τα πόδια των αντιπάλων του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:Γιάννης Τζήμας (Καβάλα)-Γιάννης Καστρίτης (Αρκαδικός)

Ουκ ολίγοι προπονητές έδωσαν... ρεσιτάλ σε αυτή την επτάδα αγώνων και σίγουρα η επιλογή μας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Από αυτήν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Γιάννης Τζήμας. Ο κόουτς της Καβάλας προετοίμασε τους παίκτες του για μια πραγματική "μάχη" και τους οδήγησε στην επιβλητική επικράτηση επί του Κοροίβου.

Από... κοντά και ο Γιάννης Καστρίτης, που αποτελεί έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους προπονητές της νέας γενιάς και σίγουρα αξίζει μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον. Ο... ταπεινός Αρκαδικός ήταν εξαιρετικά "διαβασμένος", με την σφραγίδα του προπονητή του να είναι έντονη. Με τη... συμβολή της παράτασης "λύγισε" το εφτάψυχο φέτος, Ψυχικό, και κέρδισε για μία ακόμη φορά την καθολική αναγνώριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα