ΚΟΤΖΙΑΣ | Ολυμπιακός ίσον Κάνσας, Μπαρτσελόνα ίσον Κεντάκι

Αν περιμέναμε να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο φάιναλ-φορ; Ναι, είναι η απάντηση και την έχουμε καταθέσει αρκετές φορές τόσο στο superbasket.gr όσο και στο sday.gr. Όπου τέλος πάντων γράφουμε και μιλάμε. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει γίνει πολύ σφριγηλή τον τελευταίο καιρό και η γερασμένη Σιένα δεν μπόρεσε να της ανακόψει τον δρόμο.

Αν τα ματς διαρκούσαν 30 λεπτά, οι Ιταλοί

πιθανότατα θα βρίσκονταν στην θέση των Πειραιωτών. Τα παιχνίδια, όμως, διαρκούν ένα δεκάλεπτο παραπάνω (τουλάχιστον) και στην τελική ευθεία υπερίσχυσαν τα πνευμόνια των πιτσιρικάδων και γενικότερα των πιο αθλητικών παικτών του Ολυμπιακού.

Πολλοί πάνε από τώρα στο επόμενο βήμα και ρωτάνε τι μπορεί να πετύχει η ομάδα του Πειραιά στο φάιναλ-φορ και δη απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ακόμη είναι νωρίς για ασφαλείς κρίσεις. Υπό την έννοια ότι κανείς δεν γνωρίζει με τι ρόστερ θα παραταχτούν οι ομάδες. Ποιος ξέρει τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν μέχρι τότε; Αν λάβουμε ως δεδομένο πως Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα θα εμφανιστούν ως έχουν, τότε θα αρκεστούμε σε έναν παραλληλισμό, που μάλιστα είναι και της…εποχής: λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του κολεγιακού πρωταθλήματος, του NCAA. Θα παρομοιάζαμε, λοιπόν, τον Ολυμπιακό με το Κάνσας του Μπιλ Σελφ και την Μπαρτσελόνα με το Κεντάκι του Τζον Καλιπάρι.

Στο μεταξύ τους παιχνίδι, στον τελικό, που έγινε τα ξημερώματα, νίκησε το Κεντάκι αλλά βεβαίως εμείς δεν αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα, αλλά στην υφή των ομάδων. Το Κεντάκι είναι η πολύ πιο ποιοτική ομάδα, άρα Μπαρτσελόνα, το Κάνσας με το πάθος και τις άμυνες του, επιχείρησε να «κλέψει» το παιχνίδι, κάτι, που θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Από πού να αρχίσουμε και που να σταματήσουμε για να καταδείξουμε το πλούσιο ρόστερ των Καταλανών; Από το Ναβάρο; Ή από την πλουσιότερη φροντ-λάιν της Ευρώπης, που αποτελείται από Ν’ Ντονγκ, Πέροβιτς, Λόρμπεκ και Βάθκεθ; Μήπως θέλετε και λίγο Πιτ Μάικλ; Τα ρόστερ δεν κερδίζουν από μόνα τους, είναι, όμως, ένα «γερό» δεδομένο, που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Μπαρτσελόνα χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο φαβορί του ημιτελικού, αλλά ο Ολυμπιακός θα πάει να κάνει κάτι, που κάνει τον τελευταίο καιρό: να παίξει την άμυνά του, να καταθέσει τα πνευμόνια του, να «παγιδεύσει» τον αντίπαλο και εν τέλει να κάνει την έκπληξη.

Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, εκεί, όπου το ποσοστό έκπληξης είναι μεγαλύτερο. Σε μία σειρά πέντε παιχνιδιών, η Μπαρτσελόνα θα είχε ποσοστό πρόκρισης κοντά στο 80%. Τώρα, που είναι ματς «μία κι έξω», οι πιθανότητες κατά την γνώμη μας είναι 65-35. Αν μάλιστα ανεβάζαμε λίγο κάποιο από τα δύο νούμερα, αυτό θα ήταν το 35. Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να πουλήσει για μία ακόμη φορά το τομάρι του και πως δεν θα το κάνει σε ένα ματς μάλιστα, που δεν έχει το δυσβάσταχτο τίτλο του φαβορί.

Keywords
Τυχαία Θέματα