ATP Cup: Πικρή ήττα για τους εξαιρετικούς Τσιτσιπά και Καλοβελώνη (vids)

15:38 3/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Με το διπλό ολοκληρώθηκε το tie Ελλάδα – Αργεντινή, με τους Πέτρο Τσιτσιπά και Μάρκο Καλοβελώνη να γνωρίζουν την ήττα από τους Μάξιμο Γκονζάλεθ και Αντρές Μολτένι με 6-3, 4-6, [11-9] και την Αργεντινή να επικρατεί με 3-0 διπλασιάζοντας τις νίκες στον όμιλο. 

Οι δύο Έλληνες παίκτες κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ισοφαρίζοντας το χαμένο 1ο set, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι στο super

tie-break με τον Πέτρο Τσιτσιπά να τραυματίζεται στον δεξί δικέφαλο προσπαθώντας να βγάλει μια δύσκολη άμυνα. 

Ακόμα όμως και με…ένα πόδι ο Τσιτσιπάς ήταν όχι μόνο ανταγωνιστικός, αλλά μαζί με τον Καλοβελώνη κατάφεραν να σβήσουν 3 match-points μέχρι να λυγίσουν από δύο οριακές μπάλες (άουτ) του Τσιτσιπά

Covering all angles #ATPCup | #TeamArgentina | #TeamGreece pic.twitter.com/L1xEs4fcPJ

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2022

Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης είχαν την ευκαιρία να φτάσουν πρώτοι σε break στο 5ο game, ωστόσο οι Αργεντινοί κατάφεραν να σβήσουν το break-point στο decider-point παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν σε καθοριστικό break (5-3) κλείνοντας το set αμέσως μετά. 

Στο 2ο set το ελληνικό service πιέστηκε τόσο στο 5ο, όσο και στο 7ο game, ωστόσο Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης αντέδρασαν εξαιρετικά στα decider-points κρατώντας το service του έχοντας το προβάδισμα με 4-3. 

Ό,τι δεν κατάφερε το δίδυμο της Αργεντινής, το έκαναν Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης, οι οποίοι βρήκαν “πλήρωσαν” τους αντιπάλους τους με το ίδιο νόμισμα βρίσκοντας break στο πλέον καθοριστικό σημείο κατακτώντας το set με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Did someone order a match tiebreak?

Mark Kalovelonis and @PeteTsitsipas hold firm in the second set against #TeamArgentina, taking it 6-4.#ATPCup pic.twitter.com/MmZiAm7OJt

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2022

Στα μέσα του super tie-break οι Αργεντίνοι πήραν προβάδισμα με 7/5 με τον Πέτρο Τσιτσιπα να καλεί ιατρικό time-out φεύγοντας από το κορτ σχεδόν κουτσαίνοντας. Με την επιστροφή του ωστόσο ο Έλληνας τενίστας βρήκε άσο (τον 9ο από ελληνικής πλευράς).

Μάλιστα στη συνέχεια Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9/9, κάνοντας τεράστια προσπάθεια, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποτρέψει την ήττα με τους Γκονζάλεθ και Μολτένι να κατακτούν τους δύο τελευταίους πόντους του αγώνα. 

It's a clean sweep for #TeamArgentina @machigonzalez1 and @andymolto deny Kalovelonis/Tsitsipas a point, securing the doubles win 6-3, 4-6, [11-9].#ATPCup pic.twitter.com/CFOR7l2reD

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2022

Με τη νίκη αυτή η Αργεντινή έφτασε τις 2 σε ισάριθμα παιχνίδια και τα παίξει την Τετάρτη (5/1) για την πρόκριση στα ημιτελικά, απέναντι στην Πολωνία. Από την πλευρά της η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στη Γεωργία με στόχο την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση. 

GROUP STANDINGS | OOP

Θάνος Σταθόπουλος 

The post ATP Cup: Πικρή ήττα για τους εξαιρετικούς Τσιτσιπά και Καλοβελώνη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα