Davis Cup: Ο Χιούιτ άφησε εκτός αποστολής τον Κύργιο

16:02 5/2/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Νικ Κύργιος έμεινε εκτός της ομάδας της Αυστραλίας για τους αγώνες με την Ουγγαρία στο πλαίσιο του Davis Cup τον επόμενο μήνα (4-5/3). 

Αντίθετα ο αρχηγός της ομάδας Λέιτον Χιούιτ συμπεριέλαβε τον Θανάση Κοκκινάκη, ο οποίος μαζί με τον Κύργιο κατέκτησαν το Grand Slam του Australian Open στα διπλά. 

Ο Χιούιτ

θα δώσει την ευκαιρία στον Λουκ Σάβιλ να κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με τα χρώματα της Αυστραλίας, ενώ στην ομάδα θα βρεθεί τόσο ο Νο1 Αυστραλός, Άλεξ ντε Μινόρ, ο εξαιρετικός διπλίστας Τζον Πιρς, αλλά και ο Αλεξέι Πόπιριν. 

“Ο Άλεξ (ντε Μινόρ) είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο Σίδνεϊ (ATP Cup) σημειώνοντας μεγάλες νίκες όπως αυτή κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, αλλά και τον Ούγκο Αμπέρ.” εξήγησε ο Χιούιτ

“Από την άλλη ο Θανάσης είχε ένα φανταστικό καλοκαίρι στην Αυστραλία. Μπήκε ξανά στο Top-100, κερδίζοντας τον 1ο του τίτλο στην Αδελαΐδα κερδίζοντας ποιοτικούς παίκτες, ενώ στη συνέχεια κέρδισε και τον τίτλο στα διπλά του Australian Open, γεγονός που θα του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη συνέχεια.”

Το δίδυμο Κοκκινάκης-Κύργιος σημείωσε μια τεράστια πορεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο  επικρίθηκε από τους αντιπάλους τους για υποκίνηση επιθετικής συμπεριφοράς στο κοινό του Melbourne Park. 

O Koκκινάκης επιστρέφει στην ομάδα του Davis Cup για 1η φορά μετά από το 2015 και αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή του. 

“Είναι ωραίο συναίσθημα να φοράς τα χρώματα της Αυστραλίας”, είπε ο 25χρονος Αυστραλός. “Η ατμόσφαιρα είναι ασύγκριτη. Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για το καλοκαίρι που πέρασα, για εμένα και την ομάδα μου και για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει.”

Η Αυστραλία θα υποδεχθεί στο Σίδνεϊ την Ουγγαρία το διάστημα 4-5 Μαρτίου με στόχο μια θέση στην 12άδα των τελικών. 

The post Davis Cup: Ο Χιούιτ άφησε εκτός αποστολής τον Κύργιο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα