Αλκαράθ: “Μεγάλωσα λατρεύοντας τον Ναδάλ”

Λίγες, μόλις, ώρες μετά τον θρίαμβο στο Barcelona Open ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα όπου έδωσε το στίγμα του στην έναρξη του IMG Future Stars στο Tatoi Club, δίνοντας ένα φιλικό σετ με τον πρώην Top10,

Χούμπερτ Χουρκάτς.

Ο 18χρονος Ισπανός που συνδύασε το ντεμπούτο στο Top10 της ATP Rankings με την παρουσία του στην Αθήνα, έκλεψε τα βλέμματα στο Τατόι και δέχθηκε αμέτρητα αιτήματα για φωτογραφίες και αυτόγραφα, κάνοντας το χατήρι στους περισσότερους φίλους.

Πριν τον αγώνα επίδειξης, οι δύο κορυφαίοι τενίστες έδωσαν συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντιπρόεδρο της IMG και τον διευθυντή αγώνων, Μάρκο Παγδατή.

Ο Αλκαράθ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους ενώ υπήρχε και μια έντονη στιγμή αμηχανίας, όταν ένας εκπρόσωπος Τύπου τον ρώτησε σχετικά με την απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους από το Λονδρέζικο Grand Slam.

Ο αντιπρόεδρος της IMG πρόλαβε τον Ισπανό και με έντονο ύφος απαγόρευσε ουσιαστικά στον Αλκαράθ να απαντήσει στην ερώτηση.

Περισσότερο, όμως, ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις που έκαναν στον Αλκαράθ δύο από τους συμμετέχοντες στο τουρνουά κάτω των 12 ετών.

Μια 11χρονη αθλήτρια, ρώτησε τον χαρισματικό τενίστα ποιος ήταν ο τενίστας που τον ενέπνευσε περισσότερο, πραγματοποιώντας τα πρώτα του βήματα στο τένις και η απάντηση του Αλκαράθ ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη.

“Ο Ράφα Ναδάλ είναι το ίνδαλμά μου. Από μικρός τον έβλεπα και ήθελα να γίνω σαν και αυτόν” είπε ο Καρλίτο ο οποίος, όμως, επεσήμανε ότι θέλει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο και να μην μπαίνει σε σύγκριση με τον Θρυλικό συμπατριώτη του.

Σε συνέντευξή του στο Sport24, ο Αλκαράθ μίλησε και για τη πιθανή μάχη με τον Στέφανο Τσιτσιπά για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τα επόμενα χρόνια: “Ναι φυσικά το έχω σκεφτεί. Ο Στέφανος είναι στο top 3 ή το top 4 αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα είναι στο νούμερο 1 στον κόσμο, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο tour. Οπότε για εμένα το να παίζω εναντίον του είναι πολύ ωραίο. Το να μπορώ να τον νικήσω είναι ακόμα πιο ωραίο, γιατί όπως είπα είναι ένας από τους καλύτερους“.

Επόμενη στάση για τον Αλκαράθ, το Masters της πατρίδας του στη Μαδρίτη που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή (01/05).

The post Αλκαράθ: “Μεγάλωσα λατρεύοντας τον Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλκαράθ, “Μεγάλωσα, Ναδάλ”,alkarath, “megalosa, nadal”