Επική ανατροπή Ντιμιτρόφ επί Μεντβέντεφ (vids)

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρέθηκε πίσω με set και διπλό(!) break από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των “16” του Indian Wells Masters, όμως κατάφερε να πετύχει ασύλληπτη ανατροπή και να θέσει νοκ-άουτ τον Νο2 τενίστα του κόσμου!

Αν και ο Ρώσος προηγήθηκε με 4-6, 1-4, έπαθε ένα ξαφνικό black-out στο παιχνίδι του και έχασε τα 11 από τα 14 επόμενα games στον αγώνα, για να αποκλειστεί από τη συνέχεια του BNP Paribas

Open.

Απίθανη ανατροπή από τον Βούλγαρο, που μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά μάχης, επικράτησε με 4-6, 6-4, 6-3 και στην τελική “8αδα” του θεσμού, θα αντιμετωπίσει τον No8 του ταμπλό, Χούμπερτ Χούρκατς, ο οποίος απέκλεισε εμφατικά τον Άσλαν Καράτσεφ με 6-1, 6-3.

GriGOD

The moment @GrigorDimitrov defeated Daniil Medvedev for his first Top-2 win since 2016. #BNPPO21 pic.twitter.com/89rZmKpZLb

Tennis TV (@TennisTV) October 13, 2021

Αυτήν ήταν η μόλις 2η ήττα του Μεντβέντεφ στα τελευταία 20(!) ματς του και η 1η φυσικά, μετά τον θρίαμβό του στη Νέα Υόρκη, όπου κατέκτησε τον παρθενικό του Grand Slam τίτλο στο US Open.

Ο Νο1 του ταμπλό στο Indian Wells, μετρούσε 10 συνεχόμενες νίκες από τις 31 Αυγούστου και έπειτα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντίμι έπαιξε καταπληκτικά στο δεύτερο μισό του μεταξύ τους ματς και τον… ισοπέδωσε.

Ο Βούλγαρος εκμεταλλεύτηκε την νευρικότητα με την οποία αντιμετώπισε την άσχημη κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Μεντβέντεφ και έκανε περίπατο στο 3ο set, μιας και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 5-1.

Αυτήν ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη στο τουρνουά, για το Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από τις δυο straight sets κόντρα σε Ντάνιελ Αλτμάιερ και Ράιλι Οπέλκα.

Grigor outta nowhere!@GrigorDimitrov producing some MAGIC vs Medvedev at #BNPPO21 pic.twitter.com/Tz9XcfXNSh

Tennis TV (@TennisTV) October 13, 2021

Σημείο κλειδί για την επικράτηση Ντιμιτρόφ, το κάκιστο ποσοστό επιτυχίας του Ρώσου στο 1ο σερβίς του. Πέρασε μόλις το 56% των πρώτων του, ενώ κέρδισε μόλις 30/45 πόντους πίσω από αυτό.

Ο Μεντβέντεφ είχε σε άσχημη μέρα και το 2ο σερβίς του όμως, μιας και σέρβιρε έξι διπλά λάθη, κερδίζοντας μόλις 13/36 πόντους πίσω από αυτό.

Ο Ντιμιτρόφ έκανε ένα παραπάνω break από τον αντίπαλό του (6/10 break points σε αντίθεση με τα 5/7 του Ρώσου) και ολοκλήρωσε τον αγώνα, κερδίζοντας 49 από τους 73 πόντους που παίχτηκαν στο ματς, από το 4-6, 1-4 και μετά.

INDIAN WELLS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Επική ανατροπή Ντιμιτρόφ επί Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα