“Επιβίωσε” στη Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς (vids)

Στον 7ο ΑΤΡ ημιτελικό του μέσα στο 2022 προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αν και δυσκολεύτηκε πολύ, έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου, Μάρκος Γκιρόν και πέρασε στους “4” καλύτερους του Mallorca Championships.

Ο Έλληνας τενίστας, χρειάστηκε τρία sets και περισσότερες από δυόμιση ώρες, για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο67 τενίστα του κόσμου και τα κατάφερε με 7-6(5), 4-6, 6-3, κατακτώντας την 4η νίκη του στη φετινή grass court season.



Στα ημιτελικά, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο και Νο56 του κόσμου, Μπενζαμέν Μπονζί, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-3, 6-4, μέσα σε 76 λεπτά.

Τσιτσιπάς και Μπονζί τέθηκαν αντιμέτωποι την προηγούμενη εβδομάδα στο Χάλε, με τον Έλληνα να επικρατεί στα τρία sets. Το ματς κόντρα στον Γάλλο, θα είναι το 3ο διαδοχικό για τον Τσιτσιπά σε κάποιο τουρνουά της grass court season, για 1η φορά μετά τον Ιούλιο του 2019.

Από την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Queen’s τότε, είχε να πανηγυρίσει back to back νίκες στο γρασίδι ο Στέφανος, που παρά το γεγονός ότι στη Μαγιόρκα αυτή την εβδομάδα, αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα, τα πηγαίνει περίφημα.



Με 12 άσους και 71/108 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νο2 του ταμπλό, ενώ κέρδισε τέσσερις πόντους περισσότερους από τον αντίπαλό του (102 εναντίον 98).

Ο Γκιρόν, που διένυσε καταπληκτική εβδομάδα στο 250άρι της Ισπανίας, έφτασε κοντά στην 3η διαδοχική νίκη του με ανατροπή, όμως ο Τσιτσιπάς βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 1o game του 3ου set, όταν και πιέστηκε με break points από τον Αμερικανό (έσωσε 2/2), για να βάλει τέλος στα όνειρα του 28χρονου, λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 8ο game (5-3), έπαιξε ένα εξαιρετικό receiving game, εκμεταλλεύτηκε 1/2 break points του και πέτυχε το μοναδικό break του καθοριστικού set, για να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη, γυρνώντας από το 0-30.

Αυτήν ήταν η 38η νίκη του Τσιτσιπά μέσα στη σεζόν. Φυσικά, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους τενίστες που έχουν κατακτήσει τις περισσότερες νίκες φέτος, έχοντας αφήσει έξι πίσω του τον Κάρλος Αλκαράθ (32).



MALLORCA CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Επιβίωσε” στη Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα