Ναδάλ: “Δεν μπορώ να αλλάξω τόσο γρήγορα επιφάνειες”

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων Ράφα Ναδάλ μετά την νίκη του επί του Νταν Έβανς, μίλησε για την επιλογή του να μην αγωνιστεί στο Masters του Μαϊάμι.

Ο Ισπανός διανύει μια ονειρεμένη σεζόν και μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει κανένα ματς σημειώνοντας ρεκόρ 17-0. O Ράφα προέρχεται από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός για 6 μήνες το 2021 αλλά και νόσηση από Covid-19 γεγονός που καθιστά αυτό το ξεκίνημα ακόμη πιο εντυπωσιακό. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει στο τουρνουά του Μαϊάμι που ξεκινά αμέσως μετά

το Indian Wells και είναι ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη διοργάνωση μετά την απαιτητική clay season.

“Δεν έπαιξα στο Μαϊάμι τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαι σχεδόν 36. Έπαιξα πολύ περισσότερο από αυτό που περίμενα στην αρχή της σεζόν. Για το σώμα μου, δεν είναι καλό να έχω γρήγορες μεταβάσεις από διαφορετικές επιφάνειες (hard σε clay).

Αν παίξω στο Μαϊάμι, δεν θα έχω χρόνο για ξεκούραση και χρόνο για να κάνω μια γρήγορη μετάβαση στο χώμα. Πρέπει να πιεστώ από την αρχή πολύ δυνατά, οπότε αυτό είναι επικίνδυνο για το πόδι μου, για τα γόνατά μου.

Πρέπει να κάνω αυτή τη μετάβαση βήμα προς βήμα. Δεν μπορώ να κάνω δραστικές αλλαγές όπως έκανα στο παρελθόν, γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω μετά από εδώ και να μείνω εκτός για τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν στο χώμα” εξήγησε ο Ισπανός.

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ναδάλ: “Δεν μπορώ να αλλάξω τόσο γρήγορα επιφάνειες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα