Ναδάλ: Ελπίζει να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα – VIDEO

11:51 7/2/2021 - Πηγή: Tennis24

Την Τρίτη θα ριχτεί στη μάχη για τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του ο Ράφαελ Ναδάλ, αντιμετωπίζοντας τον Λάσλο Τζέρε, Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 34χρονος Ισπανός, Νο2 του κόσμου, μίλησε στους δημοσιογράφους την Κυριακή στη Μελβούρνη και φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στην πλάτη, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα είναι έτοιμος στο ξεκίνημα του Australian Open 2021.

“Δεν

είμαι τέλεια γιατί διαφορετικά θα επαιζα στο ATP Cup. Τις τελευταίες 15 ημέρες, ταλαιπωρούμαι από ένα πρόβλημα στην πλάτη. Προσπάθησα σήμερα να σερβίρω λίγο και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάνω ότι είναι δυνατόν για να είμαι έτοιμος. Δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην παίξω. Έχω δύο ημέρες μέχρι την Τρίτη για να είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι σε τι συνθήκες θα ξεκινήσω το τουρνουά. Προπονούμουν τέλεια για αρκετές εβδομάδες και σίγουρα είναι απογοητευτικό ότι οι δύο τελευταίες εβδομάδες, δεν ήταν τόσο καλές. Είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά έχει εξαφανιστεί λίγο γιατί δεν μπορούσα να προπονηθώ όπως θα ήθελα. Δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά ο μυς είναι ακόμη σφιχτός οπότε είναι δύσκολο να παίξω με ελευθερία κινήσεων σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ελπίζω να είμαι έτοιμος. Μερικές φορές οι καταστάσεις αλλάζουν γρήγορα. Θα συνεχίσω να είμαι αισιόδοξος και να κάνω ότι μπορώ” είπε ο Ράφαελ Ναδάλ.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων συνέχισαν να κινούνται γύρω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα.

“Δεν είναι ιδανική συνθήκη να ξεκινάς ένα τέτοιο τουρνουά με πρόβλημα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι αισιόδοξος, να δουλέψω σκληρά και να ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί. Δεν μπορώ να πω περισσότερα σήμερα. Δεν είναι σημαντικός τραυματισμός αλλά είναι κάτι που συνεχίζει να με ενοχλεί.

“Αυτός ο τραυματισμός ξεκίνησε στην Αδελαϊδα, μετά από προπόνηση. Άρχισα να νιώθω τον μυ να είναι περισσότερο σφιγμένος από το συνηθισμένο. Ακόμα δουλεύουμε με την ομάδα μου πάνω σε αυτό. Δεν είναι δραματική η κατάσταση. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν συχνά. Θέλω να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να αγωνιστεί και στη συνέχεια να προσπαθήσω να προχωρήσω στο τουρνουά.

“Δεν είμαι τύπος που του αρέσει να ψάχνει δικαιολογίες για ότι συμβαίνει. Από τη στιγμή που συμβαίνει, πρέπει να βρω τρόπο να το διορθώσω” πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους στόχους του για τη φετινή χρονιά, ο Ράφα είπε: “Η προτεραιότητα είναι να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, με οτι συμβαίνει γύρω μας. Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστούν τα τουρνουά στη συνέχεια της χρονιάς. Ο προσωπικος μου στόχος παραμένει ο ίδιος. Πάντα προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζομαι στη χρονιά και ας περιμένουμε να δούμε πόσο μακριά μπορώ να φτάσω”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί πιστεύει ότι ο Τζόκοβιτς είναι τόσο επιτυχημένος στην Αυστραλία, ο Ναδάλ τόνισε: “Είναι πολύ επιτυχημένος, σχεδόν παντού. Όταν κερδίζεις συνέχεια σε ένα τουρνουά, η αυτοπεποιθήση σου μεγαλώνει και νιώθεις σιγουριά”.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ναδάλ: Ελπίζει να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα