Οι αμοιβές των διαιτητών στο US Open

Με το Αμερικανικό Όπεν να είναι προ των πυλών, πάμε να δούμε με πόσα χρήματα πληρώνονται οι διαιτητές μετά από κάθε ημέρα δουλειάς, στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν…

Για να γίνεις ένας διάσημος, επιτυχημένος chair umpire στο Tour, πρέπει να δουλέψεις αρκετά και να τα βγάλεις πέρα με κάθε… κακουχία.

Ασφαλώς, οι κορυφαίοι διαιτητές στο χώρο του τένις, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι umpires που έχουν “Χρυσό Σήμα”, είναι αυτοί με “Ασημένιο Σήμα” και αυτοί με “Χάλκινο Σήμα”.

Όπως είναι

φυσικό, οι διαιτητές που βρίσκονται στη “χρυσή” λίστα, είναι αυτοί που αμείβονται με τα μεγαλύτερα ποσά. Μέσα σε αυτούς, και η δική μας, Εύα Ασδεράκη.

Men – Gold Badge Umpires

Ali NiliCarlos BernardesCarlos RamosCédric MourierDamian SteinerDamien DumusoisEmmanuel JosephFergus MurphyGianluca MoscarellaJake GarnerJames KeothavongJohn BlomKader NouniManuel MessinaMohamed El JennatiMohamed LahyaniPierre BacchiRenaud LichtensteinRoland HerfelJaume CampistolAdel NourNico Helwerth

Women – Gold Badge Umpires

Alison HughesEva Asderaki-MooreJuan (Jennifer) ZhangLouise EngzellMariana AlvesMarija ČičakMarijana VeljovićJulie KjendlieAurélie TourtePaula Vieira Souza

Όλοι οι διαιτητές έχουν συμβόλαιο με την ITF. Οι Gold Badge Umpires διαιτητεύουν όλες τις αναμετρήσεις από τα προημιτελικά ενός Grand Slam κι έπειτα, ενώ οι αμοιβές τους έχουν να κάνουν με τις ημέρες δουλειάς.

Τι θα πει αυτό ; Κάθε umpire δεν πληρώνεται μετά από έναν αγώνα. Πληρώνεται με τις μέρες που κάθεται στη θέση του. Πιο συγκεκριμένα, ένας διαιτητής πληρώνεται 450$ τη μέρα κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Όπεν.

Μάλιστα, τα ποσά που μοιράζει το Major της Νέας Υόρκης, είναι τα χαμηλότερα από όλα τα υπόλοιπα Grand Slam.

Οι περισσότεροι διαιτητές της “χρυσής” λίστας έχουν αγώνες καθημερινά, κάτι που σημαίνει πως… φέρνουν σπίτια τους, περίπου από 6.500$ μετά από κάθε Slam.

Τα ποσά σε άλλες διοργανώσεις (ΑΤΡ 250, ΑΤΡ 500 και ΑΤΡ 1.000) είναι περίπου 50% μειωμένα, ενώ κάθε “χρυσός” διαιτητής βγάζει περίπου 70.000-80.000$ τον χρόνο. Οι υπόλοιποι, κερδίζουν περίπου 55.000$.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Οι αμοιβές των διαιτητών στο US Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα