Οστράβα: Στον τελικό οι “καυτές” Σφιόντεκ και Κρεϊτσίκοβα

Οι δυο πιο φορμαρισμένες τενίστριες του Tour, Ίγκα Σφιόντεκ και Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, θα αναμετρηθούν στον τελικό του Ostrava Open, με φόντο τον τίτλο στο WTA 500 τουρνουά της Τσεχίας.

Αμφότερες, επικράτησαν με δυσκολία, στα τρία sets, το Σάββατο (8/10) και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Αρχικά, η 21χρονη Πολωνή και Νο1 τενίστρια του κόσμου, πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη της στο Tour και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο τελικό της, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του US Open.

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ, η Σφιόντεκ επικράτησε της Νο21 τενίστριας του κόσμου, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, με 7-6(5), 2-6, 6-4 και την Κυριακή (9/10), στην Οστράβα, θα διεκδικήσει τον 10ο WTA τίτλο της καριέρας της.

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως. Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, επέστρεψε από δεινή θέση, κέρδισε με ανατροπή την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Έλενα Ριμπάκινα και προκρίθηκε και αυτή, στον 2ο συνεχόμενο τελικό της στο Tour.

Μετράει πλέον, εννέα σερί νίκες, μιας και την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε το τρόπαιο του WTA 250 τουρνουά στο Ταλίν και δείχνει πως αυτή την περίοδο, έχει βρει τον παλιό, καλό της εαυτό.

Η Τσέχα και Νο23 τενίστρια του κόσμου, επικράτησε της Ριμπάκινα με 3-6, 7-6(4), 6-4 και κόντρα στην Σφιόντεκ, θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 1ο της WTA τίτλο μέσα στο 2022.

AGEL OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Οστράβα: Στον τελικό οι “καυτές” Σφιόντεκ και Κρεϊτσίκοβα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα