“Σφράγισε” τον τελικό η υπέροχη Μπράντι – VIDEO

Η Τζένιφερ Μπράντι συνεχίζει την ονειρική πορεία της στη Μελβούρνη. Η Αμερικανίδα, Νο22 του ταμπλό, απέκλεισε και την Καρολίνα Μούκοβα και προκρίθηκε στον παρθενικό τελικό Grand Slam της καριέρας της.

Μετά από μεγάλη μάχη που διήρκεσε δυο ώρες και έξι λεπτά, η Μπράντι επιβλήθηκε της Τσέχας αντιπάλου της με 6-4, 3-6, 6-4 και το πρωί του Σαββάτου θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας της (Λέξινγκτον, 2020), στον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, κόντρα στη Ναόμι Οσάκα.

Η 25χρονη Αμερικανίδα χρειάστηκε να χαραμίσει τέσσερα

ματς πόιντς, πριν τελικά βρει τη λύση και κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Μούκοβα, που λίγο έλειψε να κάνει μπρέικ (απόλεσε τρία μπρέικ πόιντς) στο 10ο γκέιμ του 3ου σετ και να στείλει το ματς στο 5-5.

When you secure a spot in your first Grand Slam singles final @jennifurbrady95 | #AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/CKnKiIJ2rF

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 18, 2021

Μετά και από αυτήν την πολύ σπουδαία νίκη, η Μπράντι “σφράγισε” την άνοδό της στο Top15 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ακόμη κι αν δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο13 του κόσμου.

Η Μούκοβα από την πλευρά της, που έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της στη Μελβούρνη, με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά, εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας όσο ποτέ άλλοτε, το career high της (Νο21).

Μπράντι και Οσάκα θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του ΑΟ στο βραδινό πρόγραμμα του Σαββάτου, στη Rod Laver Arena, με την Γιαπωνέζα, φυσικά, να είναι το φαβορί.

Στο παρελθόν οι δυο τενίστριες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές, με την Οσάκα να ηγείται του H2H (2-1). Τελευταία τους αναμέτρηση, στο Αμερικανικό Όπεν του 2020, όταν η 23χρονη επικράτησε με 2-1 σετ και πέρασε στον τελικό του Flushing Meadows.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Σφράγισε” τον τελικό η υπέροχη Μπράντι – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα