Τόκιο: Ηρωική Ναβάρο, με το δεξί η Οσάκα

Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο και Ναόμι Οσάκα ξεκίνησαν εντυπωσιακά την πορεία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Η Ισπανίδα, στην τελευταία της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν πραγματικά εκπληκτική επικρατώντας της φορμαρισμένης Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με 6-4, 6-1 σε μόλις 64 λεπτά! 

Η Νο206 του κόσμου, έδειξε συνέπεια από τη θέση του service παραχωρώντας μόλις 16 πόντους στην Ζαμπέρ

με το ποσοστό της στα περασμένα πρώτα να φτάνει το 75%! Επιπλέον έδειξε σχετική αποτελεσματικότητα στους break-points εκμεταλλευόμενη του 4 από τους 9. 

Η Ζαμπέρ μπορεί να μην επέτρεψε στην Ναβάρο να κλείσει το 1o set στην πρώτη της ευκαιρία παίρνοντας πίσω το χαμένο της service (5-4), αλλά στη συνέχεια η Ισπανίδα με νέο επιβλητικό break έκανε το 6-4 παίρνοντας το προβάδισμα.

Στο 2ο set η Ναβάρο πίεσε ακόμα περισσότερο το service της Ζαμπέρ, με την Τυνήσια να κερδίζει μόλις 8 πόντους στο 1ο (8/13), ενώ μπόρεσε να πάρει μόλις 6 στο service της Ισπανίδας. 

Η Ναβάρο πήρε τα 3 πρώτα games (3-0), έχοντας “σπάσει” μία φορά το service της Ζαμπέρ, η οποία με τη σειρά της κατάφερε να κάνει μόλις ένα hold σε όλο το 2ο set

Στο 6ο game ήρθε και το τελειωτικό “χτύπημα” για την Νο23 του κόσμου, με την Ναβάρο να φτάνει σε ένα ακόμη break και αμέσως μετά με love game έκλεισε το παιχνίδι, αλλά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στη συνέχεια η Ισπανίδα θα αντιμετωπίσει την Τσέχα και πρώην Νο1 του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ επικρατώντας με 6-1, 6-3. 

Εύκολα η Οσάκα

Νικηφόρα ήταν και η πρεμιέρα για την Ναόμι Οσάκα με την Νο2 του κόσμου να φτάνει σε μια εύκολη νίκη απέναντι στην Κινέζα Σάσαϊ Ζενγκ με 6-1, 6-4 παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο στο ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Το καλό service, αλλά και η επιβλητική παρουσία της πάνω στο φιλέ (11/15) ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην Γιαπωνέζα, η οποία δεν απέφυγε τα πολλά λάθη (26), ωστόσο σημείωσε μεγάλα hold τις στιγμές που η Ζενγκ προσπαθούσε να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Η Οσάκα κατέκτησε τα πρώτα 5 games, αν και στο 5ο χρειάστηκε να “σβήσει” τρεις break-points της Ζενγκ, με την Κινέζα να μειώνει σε 5-1, αλλά την Γιαπωνέζα να φτάνει στην κατάκτηση σημειώνοντας το 2ο love game στο set.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Οσάκα χρειάστηκε μόλις ένα break, αλλά και ένα ακόμη τεράστιο hold (5-3) με την Ζενγκ να σώζει προσωρινά 2 match-point μειώνοντας σε 5-4, αλλά στη συνέχεια η 23χρονη Γιαπωνέζα έκλεισε το set και το ματς και πάλι με love game φτάνοντας στη νίκη. 

Στη συνέχεια η Νο2 του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Βικτόρια Γκούλομπιτς, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Κολομβιανής Μαρία Καμίλα Οσκόριο Σεράνο με 6-4, 6-1. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

The post Τόκιο: Ηρωική Ναβάρο, με το δεξί η Οσάκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα