Τρομερή Σαμσόνοβα, κατέκτησε το Βερολίνο (vid)

Η Λουντμίλα Σαμσόνοβα από το Νο106 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έφτασε στον παρθενικό WTA τίτλο της καριέρας της, κερδίζοντας το Bett1Open του Βερολίνου.

Η 22χρονη Ρωσίδα, ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε επτά σερί νίκες στη Γερμανία, για να κάνει δικό της το τρόπαιο του τουρνουά της σειράς WTA 500, κερδίζοντας στον τελικό με ανατροπή, τη Μπελίντα Μπέντσιτς.

Μετά από μια ώρα και 39 λεπτά αγώνα, η Σαμσόνοβα επικράτησε της Νο12

τενίστριας του κόσμου με 1-6, 6-1, 6-3 και ολοκλήρωσε με ονειρεμένο τρόπο την πορεία της στο τουρνουά.

A magical week for Liudmila Samsonova ​

Stunning comeback from the qualifier, who becomes the 10th first-time WTA champion this season!#bett1open pic.twitter.com/AOIaYQpFn7

wta (@WTA) June 20, 2021

Στο δρόμο προς τον τίτλο, η Ρωσίδα κέρδισε Ακούγκουε Νόχα και Άννα Κόνιου στα προκριματικά, ενώ στο κυρίως ταμπλό έκανε τρομερές εμφανίσεις και άφησε εκτός κατά σειρά τις Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, Μάντισον Κις και Βικτόρια Αζαρένκα, πριν επιβληθεί της Μπέντσιτς στον τελικό.

Συνολικά, πέτυχε πέντε νίκες κόντρα σε τενίστριες του Top50, δυο εκ των οποίων ήταν απέναντι σε μέλη του Top20.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα δει τον εαυτό της να αναρριχάται στο Νο63 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και θα κερδίσει 43(!) θέσεις με την πορεία της στο grass court τουρνουά του Βερολίνου.

Παρά την ήττα της στον τελικό, η Μπέντσιτς θα κερδίσει μια θέση και θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την επάνοδό της στο Top10 (Νο11).

BETT1OPEN SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τρομερή Σαμσόνοβα, κατέκτησε το Βερολίνο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα