Τσιτσιπάς: “Ήταν καλύτερος. Δεν ξέρω τι έφταιξε” (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε την αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου του, μετά την ήττα στον τελικό του Western & Southern Open την Κυριακή και δεν μπόρεσε να δώσει την εξήγησή του στις χαμένες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο σετ της αναμέτρησης κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς.

Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, ο Έλληνας πρωταθλητής στη συνέχεια έχασε τη ψυχραιμία του, έδειξε κουρασμένος και ανήμπορος να βρει λύσεις στο πιο σταθερό και αποτελεσματικό παιχνίδι του Κροάτη.

“Ακόμα

ψάχνω απαντήσεις και για μένα. Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση για το τι έφταιξε. Προφανώς και ήταν το αντίθετο από εμένα, ήταν πολύ αφοσιωμένος στο γήπεδο. Μερικές φορές συμβαίνει να μην είσαι τόσο αφοσιωμένος, όταν προσπαθείς να είσαι χαλαρός. Σέρβιρε πολύ καλά. Με έκανε να κινούμαι πολύ. Θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου στο 1ο σετ. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα. Ίσως ήμουν λίγο βιαστικός” είπε ο Τσιτσιπάς ο οποίος δεχόταν συμβουλές από τον πατέρα του να είναι πιο υπομονετικός στα ράλι.

Παρά την ήττα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φεύγει από το Σινσινάτι έχοντας κερδίσει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη (Νο5 πλέον) ενώ ξεπέρασε τον Κάρλος Αλκαράθ στη 2η θέση της ATP Race που είναι η βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν.

Ο 24χρονος Αθηναίος οδηγεί την κούρσα με τις περισσότερες νίκες στη σεζόν (46) ενώ η συνολική του παρουσία στο Οχάϊο και η νίκη επί του Νο1 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά, τον κατατάσσει ανάμεσα στα φαβορί για μια μεγάλη πορεία στο US Open που ακολουθεί (29/08).

“Είναι πολύ σταθερός και αυτό κάνει τη ζωή των αντιπάλων του πιο δύσκολη. Είναι σαν τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, μόνο που έχει πιο βαρύ χτύπημα, προσθέτοντας τοπ σπιν στη μπάλα ενώ ανοίγει και το court. Η μπάλα του είχε πιο μεγάλο βάρος” πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς, συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του Τσόριτς.

Τις δύο τελευταίες χρονιές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει υποστεί οδυνηρές ήττες στο Αμερικανικό Όπεν. Πέρυσι αποκλείστηκε στο tie break του 5ου σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ ενώ το 2020 απώλεσε 6 match points κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς στον ίδιο γύρο.

The post Τσιτσιπάς: “Ήταν καλύτερος. Δεν ξέρω τι έφταιξε” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα