Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς δέχονται τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κακοποίηση

Οι διοργανωτές του Roland Garros έκαναν ένα μεγάλο βήμα αυτήν την εβδομάδα σε μια προσπάθειά να τα καταπολεμήσουν το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI Bodyguard, τα σχόλια που λαμβάνουν οι παίκτες σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το instagram, το twitter και το tik tok,

θα ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο με τις απαντήσεις να αναλύονται σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου! 

“Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προστασία της ψυχικής υγείας των παικτών η Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (FFT) αποφάσισε να συνεργαστεί με το “Bodyguard” για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.”, ανέφερε η ανακοίνωση της FFT. 

Κατά την έρευνα που διεξήχθη από το World Network Sport έδειξε γιατί πρέπει να υπάρξει προστασία των αστέρων του αθλητισμού-και όχι μόνο του τένις-από την διαδικτυακή κακοποίηση. 

Το WSN μέτρησε το κοινωνικό συναίσθημα των tweets που αναφέρουν τους παίκτες υπό αρνητικό πρίσμα, καθώς και την αντίδραση του κοινού σε συγκεκριμένες αναρτήσεις του facebook και αποκάλυψαν τους παίκτες που έλαβαν τα περισσότερα αρνητικά σχόλια σε διάστημα 16 μηνών. 

Στους άνδρες τα δεδομένα που δημοσίευσε το WSN αποκαλύπτουν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε τα περισσότερα αρνητικά tweets, καθώς σχεδόν 1 ένα στα 5 tweets (15%) σχετικά με τον κάτοχο των 22 Grand Slams είναι αρνητικά, ενώ το 11% σε αναρτήσεις στο facebook που αναφέρονται στον Τζόκοβιτς εμφανίζεται ως…θυμωμένο. 

Ο Σέρβος αναφέρεται συχνά ως “εγωιστής”, ενώ μεγάλη μερίδα του κοινού των αρνητικών σχολιών ελπίζουν να μην κερδίσει άλλο Grand Slam

Στη λίστα και μάλιστα στα ίδια ποσοστά με αυτά του Τζόκοβιτς βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με πολλά αρνητικά tweets (15%) με πολλούς χρήστες να είναι δυσαρεστημένοι από τη συμπεριφορά του εντός court. 

Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων του WSN διαπιστώθηκε ότι οι παίκτριες της WTA δέχονται  περισσότερη κακοποίηση σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, καθώς οι κορυφαίες 6 του ταμπλό του φετινού Roland Garros δέχονται αρνητικά σχόλια κατά μέσο όρο 8,6% σε σύγκριση με το 8,3% των ανδρών.

Στην κορυφή της σχετική λίστας βρίσκεται η Νο2 του κόσμου Αρίνα Σαμπαλένκα που λαμβάνει τα περισσότερα αρνητικά σχόλια με το ποσοστό στο twitter να φτάνει το 15% και στο facebook το 5%.

The post Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς δέχονται τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κακοποίηση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα