10 πράγματα που έχετε μάθει λάθος

01:36 15/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία...
ένας στους επτά ερωτηθέντες απάντησε ότι τα…
στοιχεία στον περιοδικό πίνακα είναι ταξινομημένα κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ το 16% δήλωσε πως ο Dr Emmett Brown (ναι, αυτός του Επιστροφή στο Μέλλον) ανακάλυψε τη ραδιενέργεια. Όταν σταματήσετε να γελάτε με την αμάθεια των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιόνας, ρίξτε μια ματιά στην επιστημονική γνώση που έχετε αποκομίσει λάθος κι εσείς.

- Οι θάλασσες και οι λίμνες δεν είναι μπλε επειδή αντανακλούν το χρώμα του ουρανού, αλλά
επειδή το νερό είναι μπλε –απλώς σε μικρές ποσότητες το ανθρώπινο μάτι δεν το αντιλαμβάνεται.
- Τα νύχια και τα μαλλιά δεν συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά τον θάνατο. Το δέρμα είναι που αφυδατώνεται και υποχωρεί, δημιουργώντας αυτή την εντύπωση.
- Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Για την ακρίβεια, καμία ανθρώπινη κατασκευή δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Η πεποίθηση αυτή διαδόθηκε από τον Richard Haliburton, πολύ πριν την πρώτη αποστολή στη σελήνη.
- Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί πολύ περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.
- Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Μπορεί τα περισσότερα είδη να χρησιμοποιούν τον ήχο για να προσανατολιστούν, αλλά όλα τους έχουν μάτια και μπορούν μια χαρά να δουν –μάλιστα, πολλές εξ αυτών βλέπουν τέλεια και στο σκοτάδι.
- Οι οικιακές μύγες δεν ζουν μόνο 24 ώρες. Ζουν κατά μέσο όρο από 20 έως 30 ημέρες.
- Δεν θα βλάψετε έναν υπνοβάτη ξυπνώντας τον. Αντιθέτως, εκείνος μπορεί να βλάψει τον εαυτό του σκοντάφτοντας πάνω σε αντικείμενα ή πέφτοντας από σκάλες καθώς περπατά ενώ κοιμάται.
- Η μυωπία δεν προκαλείται από το διάβασμα, ή από την τηλεόραση, ούτε επηρεάζεται από την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος πρόληψής της.
- Ο κεραυνός μπορεί μια χαρά να χτυπήσει το ίδιο σημείο δύο φορές –και τρεις, και τέσσερις και εκατό. Το Empire State Building της Νέας Υόρκης χτυπιέται από κεραυνούς περίπου εκατό φορές τον χρόνο.
- Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Η φράση αποδίδεται στον Αμερικανό ψυχολόγο και φιλόσοφο William James, που απ’ ό,τι φαίνεται τη χρησιμοποίησε μεταφορικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα