Έργα και ημέρες για τον επιχειρηματία Κ. Γιαννίκο

17:51 22/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου, ήταν για πολλούς αναμενόμενη... Ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter, συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Βούλα, στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 72 και Ρόδου, για...
χρέη ύψους 1.200.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο και σήμερα το πρωί προσήχθη στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για μη καταβολή ΦΠΑ
στο δημόσιο, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Έως τότε θα κρατείται.

Ο Κώστας Γιαννίκος κατέχει το 24,9% του μετοχικού κεφαλαίου του «Alter» μέσω της εταιρείας του, «Modern Times». Ως διευθύνων σύμβουλος του σταθμού έχει κηρύξει «Lock Out» στην επιχείρηση. Από τον Ιανουάριο του 2011 το «Alter» άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Τα συνολικά χρέη του σταθμού προς τράπεζες, ιδιώτες και διαφημιστικές εταιρείες ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά. Από τον Αύγουστο του 2011 η τηλεοπτική αυτή επιχείρηση εντάχθηκε στον άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τα σενάρια περί διάσωσης και εξυγίανσης του διαψεύστηκαν το ένα μετά το άλλο. Τελικά οι εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι.

Η επαγγελματική πορεία του Κώστα Γιαννίκου ωστόσο άρχισε από ένα δισκάδικο που διατηρούσε στα Εξάρχεια την δεκαετία του 80. Η πρώτη σημαντική θέση του Γιαννίκου σε ελληνικό κανάλι ήταν στο MEGAόπου διετέλεσε διευθυντής προγράμματος. Από εκεί μεταπήδησε στον ΣΚΑΙ ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια στο STAR με την ίδια θέση.

Όσοι τον ξέρουν καλά οφείλουν να ομολογήσουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο, με αίσθηση του χιούμορ, φιλόδοξο και με ένα χαρακτηριστικό: το ταλέντο του στην πώληση. «Ο Γιαννίκος μπορεί να σε πείσει ότι έξω από το γραφείο σου χιονίζει, ενώ στην πραγματικότητα επικρατεί καύσωνας, ή ότι είναι μεσημέρι, ενώ στην πραγματικότητα είναι μεσάνυχτα», λένε όσοι τον γνωρίζουν.

Ενώ ήταν διευθύνων σύμβουλος του Star για αρκετά χρόνια, δέχθηκε μια πρόταση «που δεν μπορούσε να αρνηθεί», όπως δήλωσε αργότερα. Από μεγαλοστέλεχος καναλιού, κλήθηκε από τον Γιώργο Κουρή όχι μόνο να αναλάβει εν λευκώ τα ηνία του Alter, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και το 25% του καναλιού, εισηγμένου στο Χ.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο επιτυχίας του καναλιού και αντίστοιχης, φυσικά, ανόδου της μετοχής της Ελεύθερης Τηλεόρασης, ιδιοκτήτριας του καναλιού.

Το Star αναλαμβάνει ο Πάνος Κυριακόπουλος μαθαίνοντας ότι ο κ. Γιαννίκος έχει προπωλήσει τον διαφημιστικό χρόνο του σταθμού τουλάχιστον για ένα έτος, γεγονός που σημαίνει ότι ο σταθμός θα πρέπει να λειτουργήσει για πάνω από έναν χρόνο χωρίς στην πραγματικότητα να εισπράττει.

Την ίδια ώρα ο Γιαννίκος στο Alter χτίζει ένα σημαντικό δίκτυο προσωπικών επιχειρήσεων, που ε
Keywords
Τυχαία Θέματα