Το ταξίδι στην Αγκυρα που αναβλήθηκε και η …γλυπτή χειραψία

17:17 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Τελικά δεν θα γίνει το ταξίδι υπουργού Αμυνας... κ. Δημ Αβραμόπουλου στην Αγκυρα. Το μαθαίνουμε από την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet που στις εσωτερικές σελίδες της και με τον τίτλο « Το γλυπτό φιλίας που ήρθε από την Αθήνα».
Εκεί αναφέρεται ο Ελληνας υπουργός ‘Αμυνας κ. Αβραμόπουλος ανέβαλε λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα του την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει εντός του τρέχοντος μηνός, για αργότερα,
αλλά έστειλε το δώρο του: Είναι ένα γλυπτό φιλίας που απεικονίζει δύο χέρια σε χειραψία και βρίσκεται στο γραφείου του Τούρκου Υπουργού Αμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ.
Η εφημερίδα προσθέτει και δηλώσεις του κ. Γιλμάζ σχετικές με το γλυπτό και την Ελλάδα και σημειώνει ότι αυτές έχουν χαρακτήρα που θα συζητηθεί πολύ στο μέλλον. Ιδού η δήλωση: « Αυτό είναι αντίγραφο ενός αρχαίου γλυπτού φιλίας.
Και εκείνοι επιθυμούν “να επιτευχθεί ειρήνη και να ζήσουν φιλικά με τους Τούρκους”. Και ο δικός μας σκοπός είναι ο ίδιος . Θα πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά σε αυτήν την γεωγραφική περιοχή. Και οι λαοί μας το ίδιο επιθυμούν. Λυπούμαστε για τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους οικονομική υποστήριξη . Θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν άσκοπες δαπάνες . Η μεταρρύθμιση στο ΝΑΤΟ έχει σαν σκοπό την μείωση των αμυντικών δαπανών . Παλιά υπήρχε ανταγωνισμός εξοπλισμών . Τώρα με την κρίση φάνηκε ότι αυτό δεν είναι σωστό. Σκεπτόμαστε ότι η Ελλάδα θα επιλέξει αυτό που είναι το σωστό».

PRIONOKORDELA.GR
Keywords
Τυχαία Θέματα