Είχε μαζί του δυο πιστόλια

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη νωρίς το πρωί, έπειτα από έρευνες που έγιναν σε τέσσερα σπίτια, που ανήκουν σε συγγενείς του.

Ο Μλάντιτς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, βρέθηκε σε σπίτι 59χρονου ξαδέλφου του, ο οποίος συνελήφθη επίσης από τις σερβικές αρχές.

Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνελήφθη
ο πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, θα δοθούν αργότερα σήμερα ή αύριο από τη διοίκηση της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Ρασίμ Λιάγιτς, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και επικεφαλής της κυβερνητικής συντονιστικής επιτροπής για τη συνεργασία με το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε ότι ο Μλάντιτς, στο σπίτι όπου συνελήφθη είχε δύο πιστόλια, τα οποία δεν προσπάθησε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσει.

Περιγράφοντας την εμφάνιση του πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, με βάση φωτογραφία που είδε, ανέφερε πως δείχνει γερασμένος, δεν έχει μαλλιά και είναι πολύ αδύνατος. Σημείωσε ακόμη ότι είναι χλωμός, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει πως δεν έβγαινε από το σπίτι και γι' αυτό ίσως δεν εθεάθη όλο αυτό το διάστημα από τους κατοίκους του χωριού.

Ο Λιάγιτς αποκάλυψε ακόμη ότι στις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας, τα σπίτια των συγγενών του Μλάντιτς στο Λαζάρεβο είχαν επισημανθεί ως πιθανές κρυψώνες του στρατηγού. Ωστόσο, όλες οι έρευνες, που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, απέβησαν άκαρπες.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της σερβικής αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς, είπε ότι έχει αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αντιδράσεις για τη σύλληψη Μλάντιτς.

Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε επιβεβαιώσει με δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" ότι ο Μλάντιτς, συνελήφθη στο Λαζάρεβο, στο σπίτι ενός συγγενή του.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του "Τανγιούγκ" από την περιοχή, κάτοικοι του Λαζάρεβο δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στο σπίτι του 59χρονου συγγενή του Μλάντιτς γύρω στις 5:30 το πρωί.

Στο χωριό όπου συνελήφθη ο Μλάντιτς υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών, ενώ κάποιοι κάτοικοι εμπόδισαν δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σπίτι, όπου συνελήφθη ο Μλάντιτς, κλείνοντας το δρόμο με κάποιο όχημα.
"Καλό νέο" η σύλληψη Μλάντιτς, δηλώνει η Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χαιρέτισε τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς που κατηγορείται για γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς είναι ένα καλό νέο, όχι μόνο για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά και για τη Σερβία, για τα δυτικά Βαλκάνια και για ολόκληρη την Ευρώπη", αναφέρει η κ. Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

"Ο Μλάντιτς ευθύνεται για
Keywords
Τυχαία Θέματα