Ο Ομπάμα διόρισε τον Μάρτιν Ντέμσεϊ

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε σήμερα τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο οποίος ήταν διοικητής των στρατευμάτων στον πόλεμο του Ιράκ, στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων.

Εάν επικυρωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ ο διορισμός αυτός, ο Ντέμσεϊ θα αντικαταστήσει το ναύαρχο Μάικ Μάλεν ως επικεφαλής του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όταν αυτός θα αποχωρήσει την 1η Οκτωβρίου. Ο Ομπάμα έκανε αυτή την επιλογή σε μια τελετή στον Λευκό Οίκο
λίγο πριν κατευθυνθεί στο νεκροταφείο Άρλινγκτον για την εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης, προς τιμήν των νεκρών πολέμου της Αμερικής.

Η επιλογή έρχεται καθώς ο Ομπάμα αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση να επιταχύνει τη μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και προετοιμάζει την ολοκλήρωση της απόσυρσης από το Ιράκ.

Ο Ντέμσεϊ είναι σήμερα αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς. Ο Ομπάμα είπε ότι θα διορίσει τον στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο για να διαδεχτεί τον Ντέμσεϊ σε αυτό το αξίωμα.

Ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, επικεφαλής της βόρειας διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα