AEΛ: Έχουν περάσει ήδη 26 χρόνια….

Η τελευταία φορά που η ΑΕΛ κατέκτησε Κύπελλο ηταν το 1989 όταν κέρδισε με 3-2 τον Άρη του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην παράταση στον εμφύλιο της Λεμεσού.
Αυτό ήταν και το φινάλε της πενταετίας 1984 – 89 μιας εκπληκτικής προσπάθειας για την τότε μεγάλη ομάδα που κατέκτησε 3 κύπελλα με ΕΠΑ, Απόλλωνα και Άρη και έχασε και ένα τελικό το 1988 από την Ομόνοια.


Βασικός παίκτης εκείνη την εποχή, ήταν ο Χρηστάκης Χριστοφόρου, νυν προπονητής της ΑΕΛ.
Ειδικά

στο κύπελλο του 89 είχε τεράστια συνεισφορά γιατί με δικό του γκολ στο 90ο λεπτό στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία από την Νέα Σαλαμίνα 1-1 και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό αφού είχε νικήσει 2-1 στην Λεμεσό.
Αυτός ήταν και ο προτελευταίος αγώνας του Χριστοφόρου, γιατί μετά τον τελικό μετακόμισε σαν παίκτης στον ΑΠΟΕΛ, όπου όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο ΓΣΖ του διέκοψε πρόωρα μια πολύ μεγάλη καριέρα.
Από τότε έχουν περάσει 26 χρόνια και η ΑΕΛ είναι και πάλι σε τελικό.


Έχει χάσει ήδη στους πέντε προηγούμενους και μάλιστα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, είχε αντίπαλο τον σημερινό της προπονητή.
Πλέον έχει κίνητρο η ΑΕΛ να ξορκίσει την κατάρα των τελικών αυτού του αιώνα και ο Χριστοφόρου να καταστεί ο πρώτος προπονητής που θα πάρει τρόπαια και με τις δυο ομάδες της Λεμεσού.
Πέραν όμως των στατιστικών στοιχείων που έχουν όμως το δικό τους ενδιαφέρον, για την ΑΕΛ είναι πλέον ο αγώνας της χρονιάς και είναι άσπρο η μαύρο, δεν έχει γκρίζα ζώνη.
Δηλαδή κερδίζει κατακτά το τρόπαιο και πάει Ευρώπη με ότι καλό συνεπάγεται αυτό, η χάνει και τελειώνει άδοξα αυτή η περίοδος…
Υπάρχει βέβαια μπόλικος χρόνος μέχρι την 20η Μαΐου που είναι ορισμένος ο τελικός και ο Χριστοφόρου έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει καταλληλά την ομάδα
Πάντως έστειλε σαφέστατο μήνυμα όταν είπε ότι η ΑΕΛ είναι το αουτσάιντερ και ότι για πρώτη φορά στην τελευταία 12ετια δεν θα πανηγυρίζουν οι οπαδοί της πριν από την διεξαγωγή του τελικού…

Keywords
Τυχαία Θέματα