Aποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ

Για δεύτερη μέρα στην… εντατική, η δημόσια υγεία! Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ εξακολουθούν να απέχουν από τα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια του νησιού να υπολειτουργούν για δεύτερο εικοσιτετράωρο.

Τα αντανακλαστικά όλων των εμπλεκόμενων μερών στο σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της κρίσης, φαίνεται ότι λειτούργησαν και σήμερα καλά.

Ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, πραγματοποίησε το πρωί αυτοψία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «Αντιμετωπίζονται όλα τα έκτακτα και επείγοντα, όπως ακριβώς έχει γίνει

ο σχετικός προγραμματισμός και εκεί όπου υπάρχουν αδυναμίες αντιμετώπισης αναγκών, θα πρέπει να αρχίσει η ροή της παραπομπής ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα». Τα περιστατικά που παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ήταν το τελευταίο 24ωρο μετρημένα στα δάκτυλα.Ωστόσο ντόμινο προβλημάτων δημιουργήθηκε σε μια σειρά από τμήματα, που υπολειτουργούν από χθες το πρωί.

Δηλώσεις πολιτών

-«Ένεν σωστά που κάμνουν να αφήνουν τον κόσμο έτσι, διότι έχει άρρωστο κόσμο, φτωχό κόσμο, που έρχεται από μακριά.»

-«Συμφωνώ με αυτά που θέλουν να διεκδικήσουν, διαφωνώ λίγο με τον τρόπο».

-«Να πάνε κι αυτοί σπίτι τους, να δουν τι σημαίνει να είσαι άνεργος.Θέλουν, θέλουν, θέλουν.Γιατί να θέλουν συνέχεια; Δεν βλέπουν την κατάσταση πως είναι δηλαδή;»

-«Κάμνουν διαφορετική δουλειά που τους άλλους και θέλουν πιο μεγάλα αναγνωρίσματα;»

Οι κρίσιμες Υπηρεσίες, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι αιμοκαθάρσεις, οι μεταγγίσεις, και οι τοκετοί, λειτούργησαν κανονικά και όλα τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν άμεσα. Τη δική τους μάχη έξω από τα νοσοκομεία του νησιού, συνέχισαν οι απεργοί, που παρέμειναν σήμερα στις επάλξεις.

Δηλώσεις νοσηλευτών

-«Αν έπιανα 2.600 θα ήμουν εδώ μόνο; Θέλω αναγνώριση, δεν θέλω λεφτά, πως αλλιώς να το πούμε στον κόσμο; Σταματάτε να δηλητηριάζεται τον κόσμο.»

-«Έχει να κάνει με το δίκιο μας, την ισονομία μας, την κλίμακα μας, την οποία ζητάμε αμισθί. Και αναμένουμε σοβαρές προσκλήσεις και όχι μέσω τηλεοράσεως, από τον Υπουργό μας.»

Πάντως αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα που χωρίζει Υπουργείο και νοσηλευτές, γεγονός που απομακρύνει κάθε ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα δεδομένα.

Στο μεταξύ, η ΠΑΣΥΝΟ χαρακτηρίζει ανυπόστατες και ατυχείς τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας στις «Τομές στα γεγονότα» περί άρνησης νοσηλευτών να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση της, η Συντεχνία καλεί την κυρία Γιαννάκη να ανακαλέσει και να αφήνει σαφείς αιχμές για απειλές που δέχθηκαν μέλη της, για να μην απεργήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα