Champions League: Οι 15 ομάδες των νοκ-άουτ και η εκκρεμότητα του 6ου ομίλου

Η φάση των ομίλων του Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2021/22 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (08/12) με την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων που «κλείδωσε» τις 15 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα νοκ-άουτ κι άφησε ως μοναδική... εκκρεμότητα τη 16η, η οποία θα προκύψει απ' το ζευγάρι Αταλάντα-Βιγιαρεάλ, το παιχνίδι των οποίων (για τον 6ο όμιλο) αναβλήθηκε λόγω της χιονόπτωσης

που είχε σκεπάσει τα πάντα στο γήπεδο του Μπέργκαμο.

Η Βιγιαρεάλ έχει ένα ισχνό προβάδισμα καθώς βρίσκεται για την ώρα στη 2η θέση με 7 βαθμούς, έναντι 6 της Αταλάντα και βολεύεται και με την ισοπαλία, εφόσον ο αγώνας καταστεί δυνατό να διεξαχθεί την Πέμπτη (09/12).

Στην κλήρωση της φάσης των «16» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (13/12) στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν, θα μπουν στην κληρωτίδα οι 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Όλοι οι νικητές των ομίλων (οι ομάδες δηλαδή που ολοκλήρωσαν τη συγκεκριμένη φάση τερματίζοντας στην πρώτη θέση), θα αγωνιστούν κόντρα στις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση.

Στη μία πλευρά της κλήρωσης θα μπουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και Γιουβέντους (εκμεταλλεύτηκε το... δώρο της Τσέλσι και τερμάτισε πρώτη στον 8ο όμιλο), ενώ στο δεύτερο pot θα μπουν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ίντερ, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ ή Αταλάντα, Σάλτσμπουργκ και Τσέλσι.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ

1ος Όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι (1η), Παρί Σεν Ζερμέν (2η)

2ος Όμιλος: Λίβερπουλ (1η), Ατλέτικο Μαδρίτης (2η)

3ος Όμιλος: Άγιαξ (1ος), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2η)

4ος Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (1η), Ίντερ (2η)

5ος Όμιλος: Μπάγερν Μονάχου (1η), Μπενφίκα (2η)

6ος Όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1η), Βιγιαρεάλ ή Αταλάντα

7ος Όμιλος: Λιλ (1η), Σάλτσμπουργκ (2η)

8ος Όμιλος: Γιουβέντους (1η), Τσέλσι (2η)

Keywords
Τυχαία Θέματα