F1: Η Μεγάλη Βρετανία δεν δέχεται τον Μάζεπιν στο Grand Prix του Σίλβερστοουν

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τους οδηγούς που προέρχονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία! Παρότι η χθεσινή συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της FIA, Μόχαμεντ Μπεν Σουλαγέμ, επέτρεψε σε οδηγούς και αγωνιζόμενους με τη συγκεκριμένη λισάνς να αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες υπό προϋποθέσεις, η Motorsport UK αρνείται να εναρμονιστεί με αυτή την απόφαση!

Η ομοσπονδία

μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας αντιδρά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και απαγορεύει τη συμμετοχή αθλητών από αυτές τις χώρες, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν ο Νικίτα Μάζεπιν κρατήσει τη θέση του στη Haas -πράγμα ιδιαιτέρως αμφίβολο-, δε θα μπορεί να αγωνιστεί στο Grand Prix του Σίλβερστον τον προσεχή Ιούλιο!

Η σχετική ανακοίνωση την οποία υπέγραφε ο επικεφαλής της Motorsport UK, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ανέφερε: «Σύσσωμη η κοινότητα της Motorsport UK καταδικάζει τις ενέργειες πολέμου της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς εκείνους που επηρεάζονται από αυτή την εν εξελίξει σύγκρουση. Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών της Ουκρανίας μετά την εισβολή και τις ανεπίτρεπτες πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί».

«Αυτή είναι μία ώρα όπου η παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να δράσει και να δείξει την υποστήριξή της στους πολίτες της Ουκρανίας και τους συναδέλφους μας στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας. Είναι καθήκον μας να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε επιρροή μπορεί να έχουμε, για να φέρουμε σε τέλος αυτή την εντελώς αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία. Ενθαρρύνουμε την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο, να αγκαλιάσουν τις προτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

To Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας είναι προγραμματισμένο για τις 1-3 Ιουλίου και αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα